Grote brand in Vroomshoop

06 april 2022
Door regio: Twente

Een grote brand heeft een voormalige slagerij met twee inpandige woningen aan de Tonnendijk in Vroomshoop volledig verwoest. Er was ten tijde van het uitbreken van de brand niemand in het pand aanwezig. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Woensdag 6 april kreeg de meldkamer om 11.10 uur een melding van een brand in een woning aan de Tonnendijk in Vroomshoop. Onder het dak zou veel rook vandaan komen. Bij aankomst van de eerste eenheid van de brandweer bleek het te gaan om een voormalige slagerij, waar nog wel eten bereid wordt. In het pand bevinden zich ook twee woningen (één op de bovenverdieping) en een kantine. De brandweer heeft bij aankomst opgeschaald naar middelbrand. Dit betekent dat twee brandweervoertuigen ingezet zijn. Binnen was de brand al zover ontwikkeld dat het niet verantwoord was om daar de blussing in te zetten.

Opgeschaald

Als gauw is opgeschaald naar zeer grote brand, waarop nog twee blusvoertuigen zijn ingezet en  een grootwatertransport ter plaatse is gekomen. Vanuit het naastgelegen kanaal zijn onze brandweervoertuigen en hoogwerker voorzien van voldoende water om te kunnen blussen. Omdat binnen de brand niet bestreden kon worden, werd vanaf buiten ingezet om overslag naar de naastgelegen woningen te voorkomen. Dit is gelukt, echter is het pand waar de brand is ontstaan volledig verwoest.

Rook

Bij de brand kwam veel rook vrij, deze trok over enkele woningen richting weilanden. De bewoners is gevraagd ramen en deuren te sluiten. Uit voorzorg zijn vijf naastgelegen woningen tijdelijke ontruimd. Deze bewoners kunnen vandaag wel weer terug. Drone Argus heeft gevlogen om de rookkolom goed in beeld te brengen en om vanuit de lucht te kijken waar in het pand zich de vuurhaarden bevonden.

Om de vuurhaarden goed te kunnen bereiken, zijn delen van het pand gesloopt. De brandweer is nog enkel uren bezig geweest met nabluswerkzaamheden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box