Grote brand in stapel schroot Hengelo

20 augustus 2022
Door regio: Twente

In de vroege ochtend van zaterdag 20 augustus is de brandweer gealarmeerd voor een brand bij een metaalverwerkingsbedrijf aan de Petroleumhavenstraat in Hengelo. Bij aankomst trof de brandweer een brand in een stapel schroot aan. De omvang van de berg schroot betrof ongeveer 15x15x15 meter.

Vanwege de omvang van de brand is vrij snel opgeschaald naar grote brand. Hierop is een derde blusvoertuig ingezet. Ook is de brand van boven bestreden door twee redvoertuigen. Om over voldoende bluswater te beschikken is een groot watertransport ter plaatse gekomen. Vanuit het Twentekanaal zijn de blusvoertuigen voorzien van water. Onze drone Argus heeft van boven een beeld gemaakt om zo effectiever de brand te kunnen bestrijden. Om goed te kunnen blussen zijn grijpers ingezet om de stapel uit elkaar te halen.

Bij de brand kwam veel rook vrij, deze trok over het buitengebied van Hengelo richting Enschede. Vanwege de weeromstandigheden en het draaien van de wind tijdens het incident heeft de brandweer, met name vanuit Enschede, veel klachten ontvangen over rook- en stankoverlast. Verkenningseenheden van de brandweer hebben in Enschede de rookverspreiding in kaart gebracht en metingen verricht in de rook. Er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Ook heeft de brandweer meerdere keren opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie af te schakelen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Uit Hengelo, Enschede en Boekelo zijn voertuigen ingezet om de brand te bestrijden.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box