Grote brand in schuur en woning Denekamp

23 augustus 2022
Door regio: Twente

Een grote brand heeft een schuur aan de Oldenzaalsestraat in Denekamp volledig verwoest. Ook een naastgelegen woning liep forse brand- en waterschade op. Er was ten tijde van het uitbreken van de brand niemand in de woning aanwezig. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Dinsdag 23 augustus kreeg de meldkamer rond 19.30 uur melding van een brand in een schuur aan de Oldenzaalsestraat in Denekamp. Bij aankomst van de eerste eenheid van de brandweer was de brand al uitslaand. Door de snelle ontwikkeling van de brand kon niet worden voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woning.

Er is opgeschaald naar grote brand. Dit betekent dat er drie brandweervoertuigen ingezet zijn om de brand te bestrijden. Ook werd een hoogwerker ingezet om van bovenaf te blussen. De brand in de woning was snel onder controle. De woning heeft door de brand forse schade opgelopen. Ten tijde van het uitbreken van de brand was er niemand in de woning aanwezig. De schuur, waar de brand is ontstaan, is volledig verwoest. De brandweer was eerder op de dag opgeroepen voor een nacontrole op hetzelfde adres

Uit voorzorg werd een naastgelegen woning nat gehouden om overslag te voorkomen. Dit is gelukt. Ook drone Argus heeft gevlogen om de hotspots van de brand in beeld te brengen.

Tankautospuiten uit de kazernes Denekamp, Ootmarsum en onze Duitse collega’s uit Nordhorn hebben de brand bestreden met behulp van ondersteunende eenheden. Een goede internationale samenwerking.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box