Grote brand in repetitieruimte Amsterdam-West

16 mei 2022
Door regio: Amsterdam-Amstelland

Op maandag 16 mei 2022 werd de brandweer rond 11.20 gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Molenwerf in Amsterdam-West. De brandweer schaalde op naar grote brand zodat veel materiaal ingezet kon worden.

Maandagochtend rukte de brandweer uit naar een buitenbrand aan de Molenwerf. Eenmaal ter plaatse bleek de brand dusdanig ver ontwikkeld dat deze naar het dak van het naastgelegen pand was overgeslagen.

In het pand bleek een repetitieruimte van een muziekband te zijn gehuisvest.  Vanwege de snelle ontwikkeling, hitte en instorting van het dak was de brand voor de brandweer moeilijk te bereiken. Er is opgeschaald naar grote brand zodat er voldoende mensen en materieel ter plaatse waren. De schade door de brand is enorm en het pand kan als verloren worden beschouwd.

Bij de brand kwam zeer veel rook vrij waardoor het naastgelegen hotel en woningen werd geadviseerd de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Met ondersteuning van een kraan worden sloopwerkzaamheden verricht en is de brandweer nog enige tijd bezig met nabluswerkzaamheden. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box