Grote brand in leegstaande school in Vroomshoop

12 maart 2023
Door regio: Twente

Zondagavond 12 maart 2023 om half acht werd er een uitslaande brand in een leegstaande school in Vroomshoop gemeld. Bij aankomst bleek de brand al uitslaand te zijn. Al snel is er opgeschaald naar grote brand. Er waren geen slachtoffers. Een groot deel van Vroomshoop had rookoverlast. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Op zondagavond 12 maart 2023 om half acht, kreeg de brandweer een melding van een uitslaande brand in een voormalig schoolgebouw aan de Nassaustraat in Vroomshoop.

Al snel is er opgeschaald naar grote brand. Het schoolgebouw stond volledig in brand en was niet te redden. Onze inzet was er op gericht om overslag naar naastliggende woningen en een sportlokaal te voorkomen. Dit is gelukt.

Om een goed beeld van de brand te krijgen is onze drone Argus ingezet.

De rook trok in oostelijke richting. Het advies om ramen en deuren te sluiten is gegeven. In de omgeving zijn er metingen uitgevoerd om kijken of er te hoge concentraties gevaarlijke stoffen in de lucht aanwezig zijn. Er zijn geen verhoogde concentraties gemeten.

Om half tien kon het sein brand meester gegeven worden. Het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen.

De bewoners van 4 naastliggende woningen kunnen door de rookoverlast vannacht niet thuis slapen. Zij hebben ergens anders onderdak gevonden.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Bij de bestrijding van de brand zijn er diverse korpsen uit de veiligheidsregio’s Twente en IJsselland ingezet

 

 

 

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box