Grote brand garagebedrijf Nijverdal

03 maart 2022
Door regio: Twente

In de vroege ochtend van donderdag 3 maart is brand ontstaan bij een garagebedrijf aan de Fuutweg in Nijverdal. Bij aankomst is opgeschaald naar grote brand. De uitslaande brand veroorzaakte veel rook die over een deel van Nijverdal trok. Het kantoor en magazijn van het bedrijf zijn verwoest. Er zijn geen gewonden gevallen.  

Opgeschaald en drone ingezet

Op het industrieterrein van Nijverdal is donderdagochtend brand ontstaan. Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand op de eerste verdieping van een garagebedrijf. Vrijwel direct is er groot opgeschaald. Om er zeker van te zijn dat de brand zich niet via het dak verder zou uitbreiden zijn grote delen gesloopt. Ook is onze drone Argus ingezet om een goed beeld te krijgen van mogelijke ‘hotspots’. Na een kleine drie uur is het sein brandmeester gegeven. Het kantoor en magazijn van het garagebedrijf zijn verwoest. Verder heeft het pand veel rook- en waterschade opgelopen.

Rook vrijgekomen, geen gewonden

Bij de brand is rook vrijgekomen. De brandweer heeft opgeroepen om ramen en deuren te sluiten. De rook heeft enige hinder veroorzaakt. Er is niemand gewond geraakt. Bij de bestrijding van de brand zijn ongeveer 50 brandweermensen van Nijverdal, Rijssen, Hellendoorn en Wierden ingezet.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box