Grote brand café Almelo

12 mei 2022
Door regio: Twente

In de vroege ochtend van donderdag 12 mei is rond 3.00 uur brand gemeld in een café in de binnenstad van Almelo. Het betrof een supporterscafé van voetbalclub Heracles. Bij aankomst van de eerste eenheden was de brand al uitslaand. Hierop is vrijwel direct opgeschaald naar grote brand. De eenheden hebben ingezet op mogelijke uitbreiding van de brand naar naastgelegen panden.  

Veel rookontwikkeling door brand

De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling die over de binnenstad van Almelo trok. Vanwege de dichte bebouwing is de rook veelal tussen de woningen blijven hangen. Dit heeft hinder en overlast veroorzaakt. De brandweer heeft opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden en (mechanische) ventilatie uit te schakelen.

Drone Argus ingezet

Onze drone Argus is ingezet om een goed beeld te krijgen van hotspots in het pand. Dit is gedaan om gerichter te kunnen blussen. In de loop van de dag wordt onderzoek gedaan naar het ontstaan van de brand. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Het supporterscafé is door de brand volledig verwoest. Eenheden uit Almelo, Wierden en Borne zijn ingezet om de brand te bestrijden.

Foto: Brandweer Twente

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box