Grote brand bedrijfsverzamelgebouw Hengelo

03 april 2023
Door regio: Twente

Een grote brand heeft op maandagmiddag 3 april het dak van een bedrijfsverzamelgebouw aan Oosterveldsingel in Hengelo verwoest. Twee personen die op het dak aan het werk waren zijn voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.  

Twee personen naar ziekenhuis

Rond half twee in de middag kreeg de brandweer een melding van een uitslaande brand op het dak van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Oosterveldsingel in Hengelo. Bij aankomst van de eerste eenheden is opgeschaald naar grote brand. Een groot deel van het dak is verwoest door de brand. Ook in diverse bedrijfsunits is brand- en rookschade ontstaan. Twee personen die op het moment van het uitbreken van de brand op het dak aan het werk waren zijn voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Zij hebben rook ingeademd.

Bij de brand is veel rook vrijgekomen. De rook trok over de wijk Hasseler Es. De bewoners is gevraagd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Inzet Argus

Onze drone Argus heeft gevlogen om vanuit de lucht te kijken waar in het dak zich de vuurhaarden bevonden. Op deze wijze hebben we gerichter de vuurhaarden af kunnen blussen. Om deze vuurhaarden goed te kunnen bereiken, zijn delen van het dak gesloopt.

Eenheden uit de kazernes Hengelo, Enschede, Oldenzaal, Weerselo en Borne zijn ingezet voor bluswerkzaamheden. De brandweer is nog een tijd bezig met nabluswerkzaamheden.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box