Grote brand bedrijfspand Lakenblekerstraat te Aalsmeer

10 september 2021
Door regio: Amsterdam-Amstelland

De brandweer is vrijdagnacht om tien voor één gealarmeerd voor een brandgerucht in een loods aan de Lakenblekerstraat te Aalsmeer. Enkele minuten later, toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het te gaan om een uitslaande brand. Daarom is er onmiddellijk opgeschaald naar grote brand om veel menskracht en voertuigen ter beschikking te hebben. Hulpdiensten waren massaal aanwezig waaronder brandweer Kennemerland.

Het betrof een felle brand aan de voorkant van een bedrijfspand met rubberboten. Het blussen van de ruimtes werd bemoeilijkt door de smalle doorgangen tussen de boten. De brand was snel onder controle maar de rook en roetontwikkeling was aanzienlijk. Hierdoor liep het aanliggende pand schade op.

Om half drie ’s nachts werd het sein brand meester gegeven. De instabiele constructies werden gesloopt. Ventilatoren werden ingezet om de gevolg schade van de rook zo klein mogelijk te houden.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk. Hoe groot de schade is, moet nog blijken. Er raakte niemand gewond.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box