Grootschalige oefening jeugdbrandweer groot succes

05 juli 2023
Door regio: Landelijk

Op zaterdag 1 juli organiseerde de Jeugdbrandweer Heusden een grootschalige rampenoefening. Van Texel tot Zierikzee en van Meppel tot Barendrecht, korpsen uit alle hoeken van het land waren aanwezig.

In totaal namen meer dan 350 jeugdleden van 34 jeugdbrandweerploegen en 23 verschillende jeugdbrandweerkorpsen uit heel Nederland deel aan deze oefening. De oefening vond plaats op het CBRN Centrum van Defensie in Vught. Daarnaast werkte een grote groep vrijwilligers mee om deze oefening in goede banen te leiden.

Spannende scenario´s

De jeugd had een flinke uitdaging met de verschillende scenario’s. Met een tankwagen in brand, een aanslag op een metrostation, relschoppers op een marktplein en een drugslab moesten de ploegen flink aan de slag. De vele gillende slachtoffers (gespeeld door een scoutingclub) maakte het nog spannender!

Partners

Bij de oefening werd ook samengewerkt met partners als defensie, politie en GHOR. Dit was de eerste keer dat een oefening van deze omvang wordt georganiseerd voor de jeugdbrandweer in Nederland.

In de media

Ook vanuit de media was er veel belangstelling voor de oefening. Onder andere Omroep Brabant, Brabants Dagblad, EenVandaag en Hart van Nederland waren aanwezig.

Zie ook

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box