Flatbrand in Almelo

09 april 2022
Door regio: Twente

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 april heeft een brand gewoed in een appartement aan de Rembrandtlaan in Almelo. De brand was korte tijd hevig, waardoor de woning onbewoonbaar is geworden. Eén persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.

Vrijdagavond 8 april kreeg de meldkamer om 22.30 uur een melding van een brand in een flatgebouw aan de Rembrandtlaan in Almelo. Op de vierde etage bleek een woning in brand te staan, waarbij er rookverspreiding was over meerdere appartementen. Daarom heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand. De flat is uit voorzorg ontruimd en bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen pand van de Molukse vereniging.

Rond 23.30 uur was de brand onder controle. De brandweer heeft alle woningen gecontroleerd op aanwezigheid van koolmonoxide. De bewoners van de appartementen konden veilig terug naar hun woning. Enkel het appartement waar de brand heeft gewoed is onbewoonbaar. De brandweer heeft één persoon uit de woning gehaald en deze persoon was ongedeerd. Daarnaast is er één persoon naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box