Fantastisch resultaat: Kerstactie voor de Voedselbank levert 285 volle kratten op

23 december 2022
Door regio: Zaanstreek-Waterland

Onder het mom van “Geef samen met Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland meer mensen feestelijke kerstdagen” hebben we de afgelopen weken houdbare producten ingezameld voor de Voedselbank.

De inzamelingsactie liep van maandag 25 november tot en met vrijdag 16 december. In totaal zijn er 285 kratten gevuld met blikken soep, pakken rijst, tandpasta, maandverband en andere houdbare producten gedoneerd. De totale opbrengst wordt verdeeld tussen Voedselbank Zaanstad en Voedselbank Purmerend.

Vorig jaar geëvenaard

Het is niet de eerste keer dat Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland deze kerst-inzamelingsactie optuigt. In 2019 werd de actie voor het eerst georganiseerd. Vorig jaar zijn er ongeveer 240 kratten opgehaald. Dit jaar gaan we daar dus ruim overheen!

Inzamelpunten en -acties

Meerdere brandweerposten in de regio Zaanstreek-Waterland openden hun deuren als inzamelpunt voor de Voedselbank. Zo kon men op meerdere plekken in de regio langs om producten te doneren. Het ging hierbij om de brandweerposten Purmerend, Oostzaan, Wormer, Wormerveer en Zaandam (Prins Bernhardplein en Houtveldweg).

Daarnaast zijn er ook inzamelingsacties opgezet. Zo gingen de vrijwillige brandweerposten Oostzaan, Purmerend, Wormer en Wormerveer verschillende dagen op pad om producten in te zamelen. Zo werd er ingezameld bij verschillende supermarkten, op het Marktplein in Wormerveer en bij FC Purmerend. Ook het Young Fire Rescue Team Purmerend heeft geholpen bij de inzamelingsacties.

Veel lokale steun

Naast de brandweerposten deden ook verschillende bedrijven, verenigingen en bassischolen mee aan de inzamelingsactie. De Purmerendse basisscholen Het Tangram, De Toermalijn en Willem Eggert hebben aan de kerstactie meegedaan als inzamelingspunt. De drie scholen hebben gezamenlijk 36 kratten opgehaald.

Daarnaast zijn er mooie donaties ontvangen vanuit de lokale politiek, GGD Zaanstreek-Waterland, OFI, Anne & Co (dorpswinkel Ilpendam), personeelsvereniging de Ramoneur, Hoogwout Berging en Kooij Dienstverlening.

Bedankt!

Wij willen iedereen uiteraard hartelijk bedanken voor de vele donaties. We zijn ontzettend blij met het resultaat. Zo geven we samen meer mensen feestelijke kerstdagen.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box