12 juli 2021

De eerste nieuwe tankautospuit is in Twente

Brandweer Twente vervangt de komende jaren haar tankautospuiten. De tankautospuit, het basisvoertuig en afgekort TS, wordt gebruikt bij inzetten voor brand, technische hulpverlening, waterongevallen en incidenten met gevaarlijke stoffen. Dit jaar verwelkomen we nog elf voertuigen. Maandag 12 juli is het eerste voertuig gearriveerd en gepresenteerd in Twente: een primeur.

Welkom in Delden

Kazerne Delden mag als eerste in Twente de nieuwe tankautospuit verwelkomen. In de komende weken worden de medewerkers getraind, zodat het voertuig op korte termijn inzetbaar is. Binnenkort ontvangen ook de kazernes in Denekamp, Wierden en Nijverdal een nieuwe tankautospuit. De nieuwe voertuigen vervangen de huidige tankautospuiten die na jaren dienst- en inzeturen aan vervanging toe zijn.

Uniek voertuig

De nieuwe tankautospuiten zijn speciaal voor Brandweer Twente ontworpen en uitgerust met de modernste apparatuur en innovatieve snufjes. Daarnaast is het voertuig zo efficiënt mogelijk ingericht. De uitlaat is bijvoorbeeld erg compact waardoor geen opbergruimte verloren gaat. Daarnaast is de ruime manschappencabine kenmerkend, hier is plek voor in totaal zeven personen. De bepakking en de materialen, die bij het begin van een inzet nodig zijn, hebben een plek gekregen in de manschappencabine. Zo kan de brandweer de inzet zo efficiënt mogelijk uitvoeren. Niet alleen het voertuig, maar ook de bepakking is nieuw. Een groot deel van deze materialen wordt geleverd door Twentse ondernemers.

Mooi da’j d’r bint

Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente, is trots: “Met deze nieuwe tankautospuiten hebben we een goed doordacht voertuig aangeschaft waarmee we onze inzet nog professioneler uitvoeren. Ik wens onze collega’s uit Delden veel veilige inzetten en kilometers toe.”

 

Technische specificaties

  • Chassis: Iveco Eurocargo Fire Fighting 160E32 4×2 (Euro 6)
  • Opbouw: Hilton/Magirus TLF2000
  • Motor: 6-cilinder diesel, 235 kW (320 PK)
  • Aandrijving: automatische versnellingsbak met 6 versnellingen (Allisson)
  • Wielbasis: 4.185 mm
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box