Een persoon en slang gered bij brand in Hengelo

04 juni 2023
Door regio: Twente

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juni heeft een brand gewoed in een woning aan de Krabbenbosweg in Hengelo. De brand zorgde voor veel rook, waardoor 14 kamers ontruimd werden. Eén persoon is door de brandweer uit de woning gered, evenals een slang. Er zijn vijf mensen met rookinhalatieklachten nagekeken door de ambulancedienst.

Zaterdagavond kreeg de meldkamer om 23.30 uur een melding van een brand in een woning aan de Geerdinksweg in Hengelo. Er bleek brand te zijn op de begane grond in een woning aan de Krabbenbosweg. Hierbij was er rookverspreiding over meerdere verdiepingen en kamers. Er zou tenminste één persoon nog binnen zijn. Daarom heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand.

Het gehele pand is ontruimd. De brandweer heeft met een redvoertuig één persoon uit de woning gered. Ook is een slang uit een van de kamers gehaald op aanwijzing van een bewoner. Om 00:10 was de brand onder controle. De brandweer heeft alle woningen en kamers geventileerd om de koolmonoxide te verdrijven.

De bewoners van de kamers brengen de nacht elders door. De woning waar de brand heeft gewoed, is onbewoonbaar. Er zijn vijf bewoners door de ambulancedienst nagekeken in verband met rookinhalatie. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box