Een brandweerfamilie uit Nieuw-Vossemeer

15 mei 2024
Door regio: Midden- en West-Brabant

Op World Family Day zetten wij een héél bijzonder gezin in het zonnetje. Vader, moeder en dochter, zitten allemaal bij de brandweer. Benieuwd? Blijf dan lezen!

Steph, Marjolein en Femke zijn een echte brandweerfamilie. Femke is inmiddels 4 jaar vrijwilliger. Haar vader, Steph, heeft al 30 jaar ervaring als vrijwilliger en 20 jaar als beroepsbrandweerman en haar moeder, Marjolein, viert binnenkort haar 21-jarig jubileum als vrijwilliger. “Ik vind het fantastisch om deel uit te maken van onze brandweerfamilie. Na een intense inzet begrijpen we elkaar en kunnen we er gemakkelijk thuis over praten”, Vertelt Femke. Het gezin ademt brandweer, zelfs tot in de kleinste details. “Mijn ouders zijn niet alleen collega’s, maar ook getrouwd, en hun trouwauto? Een heuse brandweerwagen.”

Marjolein en Steph staan bij hun trouwauto. Een brandweerwagen.

Haar passie voor de brandweer begon bij Femke al op jonge leeftijd. “Toen ik vier was, wist ik al dat ik bij de brandweer wilde. Het is zelfs op video vastgelegd! Het gebeurde op mijn verjaardag toen ik traktaties uitdeelde op school. Mijn juf vroeg me wat ik wilde worden, en mijn antwoord was duidelijk.’’

Herinneringen

Herinneringen aan haar jeugd als brandweerkind zijn talrijk en dierbaar. “Ik werd vaak wakker gemaakt door mijn lieve opa als mijn ouders uitrukten, of ik herinner me nog dat we aan tafel zaten en ik plots alles moest opruimen omdat ze weg moesten. Ik rende altijd naar het raam om te zien hoe ze vertrokken. Ook de jaarlijkse kerstboomverbranding, brandweerwedstrijden en alle andere evenementen waar ik mee naartoe mocht, maken deel uit van mijn kostbare herinneringen.”Femke als kind met een brandweerslang

Steun van ouders

Femke benadrukt de steun die ze van haar ouders heeft gekregen om haar droom na te streven. “Mijn ouders hebben me altijd gesteund. Ik wist dat ik dit wilde doen, maar besloot pas na mijn mbo-opleiding ervoor te gaan, zodat ik niet afgeleid werd”, legt ze uit.

Speciale momenten

Het gezin heeft tal van gedenkwaardige momenten beleefd, zowel op het werk als thuis. “We hebben zeker speciale momenten als familie. Zoals toen het enorm stormde en er een boom op een huis was gevallen. We moesten wachten op de hoogwerker, en de man van de pers heeft toen zelfs een foto van ons drieën gemaakt”, Vertelt Femke trots.

Het is duidelijk dat voor Femke en haar familie de brandweer niet alleen een baan is, maar een levensstijl die hen verbindt en hun band als gezin versterkt.

Steph, Marjolein en Femke voor een brandweerauto

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box