Drukkere nieuwjaarsnacht voor Brandweer Limburg-Noord

01 januari 2023
Door regio: Limburg-Noord

De jaarwisseling verliep voor Brandweer Limburg-Noord een stuk drukker dan voorgaand jaar. De brandweer is in totaal 74 keer gealarmeerd. In bijna alle gevallen ging het om kleine incidenten, zoals container- en afvalbrandjes. Maar er was ook sprake van twee grotere incidenten in Weert.

Meldingen

Brandweer Limburg-Noord is in totaal 74 keer gealarmeerd. Dit is een verdubbeling ten opzichte van de jaren daarvoor, toen er een vuurwerkverbod gold en er coronamaatregelen van toepassing waren. De brandweer is toen 30 keer opgeroepen. Hierbij ging het voornamelijk om afval- en containerbrandjes.

Bijzonderheden

Rond 23.45 uur op 31 december 2022, rukt de brandweer uit voor een melding van brand- en rookontwikkeling in een bedrijfspand, gelegen aan de Graafschap Hornelaan. Bij aankomst blijkt er veel rookontwikkeling te zijn in het gebouw dat ongeveer 30 bij 30 meter meet, en bestaat uit 4 units. Een tweede blusvoertuig, alsmede een autoladder en een waterwagen worden extra opgeroepen. Het sein “brand meester” is om 01.15 uur gegeven.

Om 02.50 uur is de brandweer met 2 blusvoertuigen en een autoladder uitgerukt naar een melding van een brand in een boerderijwoning, gelegen aan de Pelmersheideweg. Bij aankomst staan de bewoners buiten en is niemand gewond geraakt. Het blijkt dat de overkapping in brand staat. Het sein “brand meester”, is om 03.30 uur gegeven. De brand is waarschijnlijk ontstaan doordat een van de bewoners, vuurwerkresten in een krat heeft gedaan en onvoldoende nat heeft gemaakt. Door het smeulen zijn de aanwezige andere materialen zoals tuingereedschap, gaan branden.

 

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box