Brandweerwerk podcast: Amsterdamse brandweer deelt persoonlijk kijkje in de (kazerne)keuken

18 augustus 2023
Door regio: Amsterdam-Amstelland

Hoe ziet een werkdag van een brandweerprofessional in Amsterdam eruit? Hoe vaak en waarvoor ruk je uit en wat doe je eigenlijk als het alarm niet gaat? Is de selectieprocedure voor Brandweer Amsterdam-Amstelland echt zo zwaar? En is die ook haalbaar voor vrouwen? Van prachtige heldendaden tot de dagelijkse corveedienst, de podcast Brandweerwerk van Brandweer Amsterdam-Amstelland neemt je mee in het reilen en zeilen op beroepskazernes in Amsterdam (en binnen de regio).

Abdellah: ”De fysieke testen om brandweer te worden zijn niet alleen maar haalbaar voor grote sterke mannen die ijzer zeulen in de sportschool.”

Brandweerwerk

In de vierdelige podcastserie vertellen Linda van Beekhoven, Jelle Molenaar, Suraj O’Niel, Abdellah Zoulali en Bjorn Achterberg openhartig over de verschillende aspecten van het brandweervak. En nee, dat is niet ‘alleen maar’ branden blussen en katten uit de boom redden. Wist je bijvoorbeeld dat de brandweer regelmatig uitrukt voor reanimaties? In de podcastafleveringen van 30 tot 45 minuten hoor je persoonlijke verhalen over: het sollicitatieproces, het kazerneleven, incidenten, het bijzondere teamgevoel en de benodigde skills. Maar ook de heftige kanten van het vak en hoe je daarmee omgaat.

Iets voor jou?

Brandweer Amsterdam-Amstelland zoekt nieuwe brandweerprofessionals. Denk jij na het luisteren van deze podcast: dit is de uitdaging voor mij! Kijk dan op www.brandweerwerk.nl en solliciteer.

Luister Brandweerwerk op Spotify of luister én kijk de afleveringen op YouTube.

Brandweerwerk de podcast is geproduceerd door YBI Media.

Podcast Brandweerwerk in het kort

Podcast: Brandweerwerk
Synopsis: Persoonlijke interviews met brandweerprofessionals uit Amsterdam die je meenemen in alle lagen van het brandweerwerk in de regio Amsterdam. Van toelatingstesten tot het kazerneleven en van heldendaden tot heftige incidenten.
Afleveringen: 4 afleveringen
Duur: 30 tot 45 minuten
Te luisteren op: Spotify en YouTube
Uitgever: Brandweer Amsterdam-Amstelland
Geproduceerd door: YBI Media
Cast: Carmen Westra, Linda van Beekhoven, Suraj O’Niel, Jelle Molenaar, Bjorn Achterberg, Abdellah Zoulali

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box