Brandweer Twente zoekt nieuwe vrijwilligers

19 februari 2024
Door regio: Twente

Vandaag, maandag 19 februari, start Brandweer Twente met de wervingscampagne ‘Een pieper? Lang zo gek nog niet’ en kunnen geïnteresseerden solliciteren als brandweervrijwilliger. Voor 13 kazernes zoekt Brandweer Twente vrijwilligers die zich willen inzetten voor een veilig Twente.

Brandweervrijwilligers zetten zich met veel passie in om inwoners van Twente te helpen bij een calamiteit. Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Jaarlijks bestrijden ze samen met de beroeps brandweermensen vanuit 29 kazernes zo’n 4.000 incidenten. “Als vrijwilliger draag je bij aan een veiliger Twente. Ontdek de uitdaging, voldoening en passie van het brandweerwerk. De brandweer past ook bij jou! Zet de stap naar de warmste werkgever van Nederland en solliciteer!”, luidt de oproep van Ralf van den Heuvel, sectorhoofd Incidentbestrijding bij Brandweer Twente.

 

Bezoek de pagina Bekijk hier de vacature

Voor de volgende kazernes heeft Brandweer Twente versterking nodig

Boekelo, Borne, Delden, Denekamp, Haaksbergen, Hellendoorn, Holten, Losser, Nijverdal, Ootmarsum, Tubbergen, Vriezenveen en Weerselo.

Twente rekent op jou!

Brandweer Twente zoekt vrijwilligers die binnen enkele minuten bij de kazerne kunnen zijn om mee uit te rukken naar een incident. Mensen die daadkrachtig, deskundig en behulpzaam zijn. Vrijwilligers zijn onderdeel van een hecht team en ontvangen vergoedingen voor opleiding, oefeningen en voor hun inzet bij een calamiteit. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. De inzet van vrijwilligers hierbij is cruciaal. De inwoners van Twente rekenen 24/7 op de brandweer.

Campagne ‘Een pieper? Lang zo gek nog niet’

De vier weken durende wervingscampagne start op maandag 19 februari. Geïnteresseerden vinden meer informatie op werkenbijbrandweertwente.nl en zijn altijd welkom bij de deelnemende kazernes om bijvoorbeeld te kijken bij een oefenavond en de sfeer te proeven. Gedurende de campagneperiode organiseren de kazernes activiteiten om mensen te enthousiasmeren. Solliciteren kan via de genoemde website tot en met 17 maart 2024.

Ervaar het bij Brandweer Twente. Samen.

Challenge ‘Zo gepiept!’

Om de campagne extra kracht bij te zetten, staan op zaterdag 24 februari vrijwilligers van vier kazernes in het centrum van hun stad of dorp om aandacht te vragen voor het werken als vrijwilliger bij de brandweer. Door middel van de challenge ‘Zo gepiept!’, kun jij testen of je geschikt bent als brandweervrijwilliger. Deze challenge wordt tussen 10.00 en 14.00 uur georganiseerd in Delden, Haaksbergen, Hellendoorn en Vriezenveen. Bekijk hier de locaties en tijden.

Bezoek de pagina Aanmelden informatiebijeenkomst
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box