Brandweer Twente zoekt nieuwe brandweervrijwilligers

04 juli 2023
Door regio: Twente

Op maandag 3 juli is Brandweer Twente gestart met de wervingscampagne 24/7 ON FIRE. Voor 15 kazernes zoekt Brandweer Twente vrijwilligers die zich willen inzetten voor een veilig Twente. Werken bij de brandweer betekent 24/7 kameraadschap, avontuur en verbroedering: samen werken, samen verwerken, samen meemaken, samen sterker: samen Brandweer Twente.

Brandweervrijwilligers zetten zich 24/7 met veel passie in om inwoners van Twente te helpen bij een calamiteit. Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Jaarlijks bestrijden ze samen met de beroeps brandweermensen ruim 4.000 incidenten vanuit 29 kazernes. “Het is een dankbare en uitdagende taak, die ontzettend veel voldoening geeft. Om 24/7 een veilig Twente te kunnen realiseren, zijn vrijwilligers echt onmisbaar. Dus kom ook werken bij de warmste werkgever van Nederland en solliciteer!”, luidt de oproep van Ralf van den Heuvel, sectorhoofd Incidentbestrijding bij Brandweer Twente.

 

Bezoek de pagina Bekijk hier de vacature!

Wij zoeken versterking voor de kazernes van

Boekelo, Delden, Diepenheim, Enter, Glanerbrug, Goor, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo Noord, Holten, Oldenzaal, Ootmarsum, Vriezenveen, Weerselo en Wierden.

Twente rekent op jou!

Brandweer Twente zoekt vrijwilligers die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn. Mensen die daadkrachtig, deskundig en behulpzaam zijn. Vrijwilligers zijn onderdeel van een hecht team en ontvangen vergoedingen voor opleiding, oefeningen en voor hun inzet bij een calamiteit. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. De inzet van vrijwilligers hierbij is cruciaal. De inwoners van Twente rekenen 24/7 op de brandweer.

Verbroedering campagnebeeld wervingscampagne brandweer twente vrijwilligers

 

Campagne

De wervingscampagne startte op maandag 3 juli en loopt de gehele zomervakantie door. Geïnteresseerden vinden meer informatie op werkenbijbrandweertwente.nl en zijn altijd welkom bij de deelnemende kazernes. Neem gerust contact op voor meer informatie of kom kijken bij een oefenavond. Gedurende de zomerperiode organiseren de kazernes activiteiten om mensen te enthousiasmeren. Ook bij bedrijven gaat Brandweer Twente actief werven. Solliciteren kan via de vacature tot 8 september 2023.

Ervaar het bij Brandweer Twente. Samen.

Kom de brandweer beleven!

Op 31 augustus organiseert Brandweer Twente een informatiebijeenkomst op de Twente Safety Campus. Er wordt uitgelegd wat het werk van een vrijwilliger inhoudt en hoe het opleidingstraject eruitziet. Naast een informatief deel, kunnen belangstellenden de brandweer zelf beleven door allerlei oefeningen te doen. Opgeven kan via onderstaande button.

Bezoek de pagina Aanmelden informatiebijeenkomst
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box