Brandweer Stiens biedt werkplek in de kazerne aan

07 juni 2022
Door regio: Fryslan

Brandweer Stiens biedt nieuwe vrijwilligers een werkplek aan in de kazerne. Heel handig voor ZZP-ers of werknemers die het flexibel werken volledig omarmd hebben. “Zo snijdt het mes aan twee kanten.”, zegt ploegleider Jan Regeling. “Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die vooral overdag beschikbaar zijn. Er is wel animo, maar het was altijd lastig te combineren met werk. Nu veel mensen door de coronaperiode vaker plaatsonafhankelijk kunnen werken voor hun hoofdwerkgever, zien wij dat als een mooie kans om beide zaken te combineren.”

De ploeg

De ploeg van Stiens bestaat uit 17 enthousiaste leden die zich inzetten voor mens en dier. Ze komen niet alleen in actie bij brand, maar de pieper gaat ook bij bijvoorbeeld stormschade of verkeersongevallen.

Om kennis te kunnen maken met het werk én de ploeg, draaien belangstellende eerst een paar keer mee met de oefenavonden, voordat ze kiezen om te starten met de opleiding. De opleiding duurt ongeveer anderhalf jaar.

Vergoeding

Werken als brandweervrijwilliger doe je naast je normale werk en je dagelijkse bezigheden. Vrijwilligers ontvangen hiervoor een vaste vergoeding, naast een vergoeding voor opleiding, uitruk- en oefenuren. Brandweer Fryslân zorgt voor een verzekering en zorgt ervoor dat de vrijwilligers veilig kunnen werken.

Informatieavond

Op maandag 20 juni zijn er twee informatiemomenten voor belangstellenden. Heb je interesse en wil je meer weten over het mooie brandweervak? Dan ben je welkom om 17.00 uur of om 19.30 uur in de kazerne van Brandweer Stiens, It Noarderfjild 28.

Wil je je hiervoor aanmelden? Of heb je belangstelling, maar kun je er op 20 juni niet bij zijn? Stuur dan een e-mail naar Jan Regeling via j.regeling@vrfryslan.nl of meld je aan bij ons vrijwilligersformulier. Dan nemen wij contact met je op.

Ploeg Stiens met 'vrijwilliger vanaf huis en/of je werk' en 'waardevol, mooi en dankbaar vak'.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box