Brandweer oefent met reddingsbrigade in Appingedam

20 september 2021
Door regio: Groningen

Zaterdag 25 september voeren Brandweer Hoogezand, de Damster Reddingsbrigade, Groninger Reddingsbrigade en Reddingsbrigade Nijeveen een oefening uit in Appingedam. Deze eenheden vormen samen Reddingsvloot Groningen-Drenthe, onderdeel van de Nationale Reddingsvloot (NRV). Ze oefenen de samenwerking en de belangrijkste taken van de reddingsvloot.

De oefening start om 10.00 uur bij de Groevebrug in Appingedam. Daar gaan de vier vaartuigen van de reddingsvloot het water in. De leden van de reddingsvloot moeten vervolgens op De Groeve, Het Damsterdiep en het Eemskanaal een verkenning uitvoeren, een zogenaamd ondergelopen gebied in kaart brengen en slachtoffers – gespeeld door figuranten – in kaart brengen en evacueren. Hiermee bereidt de reddingsvloot zich voor op hulp bij overstromingen en grote ongevallen op het water. De oefening eindigt rond 12.30 uur.

Over de Nationale Reddingsvloot

De Nationale Reddingsvloot bestaat sinds 2018 uit 88 reddingsbrigade- en brandweereenheden (vaartuigen en bemanning) van 22 veiligheidsregio’s. De vloot komt in actie bij overstromingen en grote waterongevallen. In juli werden eenheden van de Nationale Reddingsvloot nog ingezet bij de zware wateroverlast in Limburg. Ook Reddingsvloot Groningen-Drenthe werd opgeroepen.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box