Brandweer Kennemerland en de F1 in Zandvoort

03 november 2021
Door regio: Kennemerland

Time to make history again! Dat is de titel van het artikel over Brandweer Kennemerland in de zojuist uitgekomen Brandweerkrant.

Sinds 36 jaar weer een Formule 1 op Hollandse grond

Voor het eerst in 36 jaar werd er op een Nederlands circuit weer een Formule 1-wedstrijd gereden. Brandweer Kennemerland is maandenlang bezig geweest met voorbereidingen rondom The Dutch Grand Prix (DGP). Met diverse partners, zoals de DGP-organisatie, gemeente Zandvoort, politie, Omgevingsdienst IJmond, NS en ProRail, is voor en tijdens de racedagen uitvoerig overlegd over onder andere de mobiliteit en veiligheid.

Gezamenlijke afspraken met partners

Een voorbeeld van een van de afspraken is het sluiten van de overwegen in Zandvoort. Per uur zouden twaalf treinen langs razen om toeschouwers van en naar Zandvoort te brengen. Mede daarom moest er in Zandvoort een tijdelijke tweede ‘kazerne’ worden ingericht, naast de kazerne in Zandvoort-Noord.

Brandweerkrant oktober 2021

Het hele artikel over de Formule 1 in Zandvoort en de betrokkenheid van de kazerne Zandvoort en Brandweer Kennemerland lees je in de Brandweerkrant van oktober 2021 via deze link: https://bit.ly/3pi8LZM

Aan de slag met je huis? Even vinken voor de veiligheid!Bezoek de pagina Naar Veilig huis Vinkie
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box