Brandweer in Hellendoorn verhuist naar nieuwe kazerne

17 april 2023
Door regio: Twente

Vanaf maandag 17 april 2023 wordt de nieuwe brandweerkazerne aan de Kasteelstraat 9 in gebruik genomen. Het korps van 26 vrijwilligers verhuist die avond de voertuigen naar het nieuwe onderkomen en rukt dan ook vanaf die locatie uit.    

Een bekend gezicht in Hellendoorn is de brandweerkazerne aan de Ninaberlaan, naast molen ‘De Hoop’. Jarenlang heeft het brandweerkorps van Hellendoorn vanuit deze locatie de uitruk verzorgd. De huidige kazerne voldeed echter niet meer aan de eisen van deze tijd en daarnaast was de ligging niet optimaal. In 2021 werd besloten om een nieuwe kazerne te bouwen aan de Kasteelstraat.

Verhuizing
In oktober 2022 is de bouw van start gegaan. Deze verliep voorspoedig en daarom kan de brandweer de nieuwe kazerne al in gebruik nemen. Dat gebeurt op maandag 17 april. In de avond verhuist het korps de voertuigen en vindt de uitruk plaats vanaf de Kasteelstraat 9. “We zijn erg blij met onze nieuwe kazerne. Het gebouw is functioneel en modern ingericht en ziet er stoer uit. De verhuizing van de voertuigen gaan natuurlijk met zwaailamp en sirene, het is een soort afscheid van de oude kazerne”, aldus Herman Gerritsen, kazernecoördinator in Hellendoorn.

Officiële opening
De komende weken gebruikt het korps om zich goed te settelen in de nieuwe kazerne. De officiële opening vindt plaats op donderdag 1 juni. Later in het jaar wordt een open dag georganiseerd, zodat iedereen een kijkje kan komen nemen.

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box