Brandweer Hallum zoekt nieuwe collega’s!

13 oktober 2021
Door regio: Fryslan

Mooi en belangrijk werk in een fantastisch hecht team. En, misschien wel het allerbelangrijkste, de mogelijkheid je zinvol in te zetten voor je omgeving. Grijp die kans en maak deel uit van de brandweer in Hallum.

Onze ploeg

De ploeg in Hallum bestaat uit 13 enthousiaste leden. Een team wat niet alleen in actie komt bij brand, maar ook bij stormschade, verkeersongevallen of dieren in nood. Als brandweervrijwilliger heb je een mooi en dankbaar vak.

Ben jij…

  • 18 jaar of ouder en fit?
  • Een teamplayer?
  • Niet bang voor kleine ruimtes of hoogtes?
  • Woon en/of werk je op 5 minuten van de kazerne in Hallum?

Stap bij ons in!

Om in te kunnen schatten of je het werk en de ploeg leuk vindt, draai je een periode mee met oefenavonden. Daarna maak je de keuze om te starten met de opleiding tot manschap. Deze krijg je van ons. De opleiding duurt ongeveer anderhalf jaar en kun je in de avonduren volgen. Daarna zijn er regelmatig oefenavonden om up-to-date te blijven en als ploeg samen te werken. Aan het einde van de oefenavond is er altijd ruimte om even gezellig bij te kletsen.

We hebben je nodig

Er is brand of een ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Onze post bestaat volledig uit vrijwilligers. Vooral op werkdagen merken we dat er krapte ontstaat in de bezetting. Daarom zoeken we nieuwe ploegleden die vooral overdag beschikbaar zijn.

Wat krijg je van ons?

Werken als brandweervrijwilliger doe je naast je normale werk en je dagelijkse bezigheden. Hiervoor ontvang je een vaste vergoeding met daarnaast een vergoeding voor opleiding, uitruk- en oefenuren. Wij zorgen ervoor dat je tijdens brandweeractiviteiten goed bent verzekerd en veilig kunt werken.

Kun je niet altijd paraat zijn?

Dat snappen we. Daarom is de ploeg groter dan de bezetting die nodig is om uit te rukken. Wij hebben ongeveer 25 uitrukken per jaar.

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over dit mooie vak, en wie weet is dit iets wat bij jou past! Je kunt tot 22 oktober mailen naar brandweerhallum@gmail.com. Dan nemen wij contact met je op en organiseren wij voor de belangstellenden een informatiebijeenkomst. Bellen kan ook: 088 229 89 00 (Secretariaat Noord).

(In de fysieke brief naar inwoners staat een einddatum van 15 oktober. Deze is verschoven naar 22 oktober).

Ploegfoto van Hallum met de tekst 'stap jij bij ons in?'.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box