Brandweer doet de deur dicht bij Wonen&CO in Martiniplaza

06 maart 2023
Door regio: Groningen

Wonen&Co maakt van 9 tot en met 12 maart haar comeback in MartiniPlaza Groningen. Ook de brandweer is van de partij om met de bezoekers in gesprek te gaan over veilig wonen. Dit jaar doet de brandweer dat aan de hand van een simpele vraag: Doe jij je deuren dicht?

Uit onderzoek weten we dat inmiddels 62% van de Groningers voor het slapengaan de binnendeuren dichtdoet. Hoe belangrijk het dichtdoen van de binnendeuren is en hoorbare rookmelders te hebben, kunnen de bezoekers tijdens de beurs zelf ervaren.

Wat doe je als er brand uitbreekt?

Brand. Het kan iedereen overkomen. Bij de stand van de brandweer kun je ervaren wat het betekent als er bij jou brand uitbreekt. Met onder andere onze virtualrealitybril (VR-bril) merk je hoe het is om te vluchten. Mét en zonder de waarschuwing van een hoorbare rookmelder. Als er brand uitbreekt sta je namelijk voor een aantal pittige keuzes. Met de VR-bril ervaar je wat er bij vluchten komt kijken en leer je wat voor jou de beste manier is. Bij woningbrand heb je ongeveer 3 minuten om jezelf en je gezin of huisgenoten in veiligheid te brengen. 65% van de Groningers kan binnen 3 minuten de woning uitvluchten. Sta jij binnen 3 minuten veilig buiten?

Brand voorkomen

Het voorkomen van brand is natuurlijk het beste. Uiteraard krijgen de bezoekers ook de nodige tips om de kans op brand in huis te verkleinen, met speciale aandacht voor stoken en koken. Belangrijk, want 25% van alle Groningse woningbranden ontstaan in de keuken en 17% door het stoken. En natuurlijk staan we, samen met Brandweer Fryslân en Brandweer Drenthe, paraat om al jouw brandende vragen te beantwoorden. Meer informatie en brandveiligheidstips zijn te vinden op www.brandweer.nl/onderwerpen.

Wonen&Co de beurs, MartiniPlaza Groningen

Donderdag 9 maart: 18.00 – 22.00 uur
Vrijdag 10 maart: 13.00 – 22.00 uur
Zaterdag 11 en zondag 12 maart: 10.00 – 18.00 uur
www.wonenenco.nl
Ticket: €12,50

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box