Brandweer Brabant-Noord zoekt vrijwilligers voor onverwachte uitdagingen

17 juni 2022
Door regio: Brabant-Noord

Deze week start Brandweer Brabant-Noord met de nieuwe wervingscampagne ‘Ga jij onverwacht de uitdaging aan?’. De brandweer staat 7 dagen per week 24 uur per dag paraat en daarvoor zijn vrijwilligers onmisbaar. Mensen die zich betrokken voelen bij hun woon- en werkomgeving en zich daarvoor willen inzetten.

Als vrijwilliger bij de brandweer weet je niet altijd wat je aantreft. Gaat onverwacht de pieper? Dan gaat de knop om en ligt de focus volledig op het incident waar de brandweer naartoe gaat. Brandweervrijwilligers voeren allerlei taken uit en kunnen snel schakelen. De campagne laat de volle breedte van het brandweervak zien.

Bijzonder vak

Een grote brand blussen, een verkeersslachtoffer uit zijn auto bevrijden, politie en/of ambulancedienst ondersteunen, omgewaaide bomen doorzagen in een storm of een dier in nood redden. Voor al deze zaken en nog veel meer wordt de brandweer opgeleid en voorbereid. De spanning, afwisseling en de combinatie met de maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn bijzondere aspecten van het brandweervak.

Gezicht achter de brandweerhelm

Daarnaast vertellen een paar gezichten (achter de brandweerhelm) hun persoonlijke verhaal. Dit geeft de campagne extra kracht en daarmee maken we graag anderen enthousiast voor het mooie brandweervak.

Ga jij onverwacht de uitdaging aan?

De vrijwillige brandweer biedt afwisseling en steeds weer een onverwachte uitdaging. Wil jij iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Kijk voor meer informatie en aanmelden op de campagnepagina.

Werken bij Brandweer Brabant-Noord

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box