Brand in schuur met eendenkuikens in Markelo

19 juni 2022
Door regio: Twente

Bij een stalbrand in Markelo zijn zondag 19 juni 7.000 eendenkuikens om het leven gekomen. Bij aankomst van de brandweer stond de schuur volledig in brand. Er is opgeschaald naar middelbrand. De eenheden hebben ingezet om overslag naar een naastgelegen schuur met eenden te voorkomen. De kuikenschuur is door de brand volledig verwoest. Er zijn geen personen gewond geraakt.

Zondag 19 juni rond 11.00 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in een agrarisch bedrijf in Markelo. De brand was bij aankomst al uitslaand. In de schuur zaten 7.000 eendenkuikens. Zij hebben de brand niet overleefd. De brandweereenheden hebben overslag naar de naastgelegen eendenschuur weten te voorkomen.

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De rook en kleine asdeeltjes waren in Goor waarneembaar. Bij de brand is geen asbest betrokken. Kleine as- en roetdeeltjes kunnen worden opgeveegd en bij het restafval worden gegooid.

Bij het bestrijden van de brand zijn de tankautospuiten van Enter en Goor ingezet. Kazerne Rijssen was ter plaatse met het redvoertuig om van bovenaf de brand te bestrijden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Bij de brand zijn geen personen gewond geraakt.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box