Brand in oude apotheek Almelo

10 februari 2023
Door regio: Twente

Een brand heeft op vrijdagmiddag 10 februari grote schade aangericht aan een leegstaand pand in Almelo waar voorheen een apotheek gevestigd was. Omdat het vermoeden was dat er een persoon binnen zou zijn en mogelijk snelle uitbreiding naar naastgelegen pand, is opgeschaald naar zeer grote brand. Er bleek niemand meer in het pand aanwezig te zijn. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Om half drie ’s middags kwam bij de meldkamer een melding binnen dat er een brand zou zijn in een woning aan de Bornestraat in Almelo. Het betrof een leegstaande apotheek waar mogelijk bewoning zou zijn. Mogelijk was iemand aanwezig in het pand, dus er is fors opgeschaald naar zeer grote brand. Dit betekent dat vier tankautospuiten werden opgeroepen. Ook reed uit voorzorg de ambulancedienst mee.

Gelukkig bleek er niemand in het pand te zijn en is snel gestart met het blussen van de brand. Bij de korte en felle brand ontstond veel rook, die in de omgeving te zien was. Na ongeveer anderhalf uur was de brand onder controle. De schade aan het pand is groot. De oorzaak van de brand is onduidelijk. De brandweer gaat onderzoek doen.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box