Zeer grote brand metaalbewerkingsbedrijf Amsterdam

09 juli 2022
Door regio: Amsterdam-Amstelland

Een zeer grote brand bij een metaalbewerkingsbedrijf in het westelijk havengebied van Amsterdam zorgde voor veel rookontwikkeling in de stad. Vanwege de vele rook richting de stad is een NL-Alert verstuurd.

De brand in een hoop metaal bij een metaalbewerkingsbedrijf in het westelijk havengebied in Amsterdam zorgde voor veel rookontwikkeling. De melding van de brand kwam op vrijdagavond 8 juli rond 19.40 uur binnen bij de brandweer. Vanwege de omvang van de brand is de brandweer met veel mensen en materieel ingezet geweest. Ook hebben blusboten vanaf het water geblust.

Bij de brand kwam veel rook vrij welke richting de stad trok. Daarom is een NL-Alert verstuurd in het Nederlands en in het Engels met als advies om bij last van de rook de ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Meetploegen van de brandweer hebben op verschillende locaties metingen verricht in de stad. Er zijn geen gevaarlijke concentraties gemeten.

Rond 23.25 uur ging er een nieuw NL-Alert uit met als mededeling dat eerdere gegeven adviezen kwamen te vervallen. Lichte stankoverlast in omgeving nog mogelijk. Rond 00:15 uur had de brandweer de brand geblust. Bij de brand zijn geen slachtoffers betrokken.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box