Blue Light Ride, woensdag 14 december: blauw verlichte stoet voertuigen brengt bezoek aan zorginstellingen

13 december 2022
Door regio: Limburg-Noord

Ziek zijn heeft een enorme impact op iemand zijn leven. Om mensen die zorg nodig hebben in de donkere dagen voor kerst letterlijk in het licht te zetten, wordt de Blue Light Ride georganiseerd. Op woensdag 14 december 2022 start een groot aantal hulpverleningsvoertuigen in Horst. Onderweg komt de stoet ook langs verschillende zorginstellingen om de bewoners te laten genieten van de blauw verlichte stoet. Via Horst, Sevenum en Maasbree rijdt de stoet naar het eindpunt: VieCuri ziekenhuis in Venlo. Ruim 50 voertuigen met blauwe zwaailichten rijden mee. Denk aan de ambulance, politie, ProRail, het Rode Kruis, Rijkswaterstaat en brandweer. Allemaal voertuigen met blauw zwaailicht, die niets liever willen dan mensen die ziek zijn dat even te laten vergeten.

De Blue Light Ride is een initiatief van Ambulancezorg Limburg-Noord, Politie Horst, Politie Peel en Maas, Brandweer Limburg-Noord en VieCuri Medisch Centrum.

Bezoekje aan de kinderafdeling

Bij het ziekenhuis zijn een aantal kinderen van de kinderafdeling uitgenodigd om de stoet te bekijken. Samen tellen we af naar het moment dat de voertuigen hun zwaailichten tegelijkertijd aanzetten op de parkeerplaats. Verder brengen enkele mannen en vrouwen in politie-, ambulance- en brandweeruniform ook nog een bezoek aan de kinderafdeling.

Veel hulpdiensten te zien

Zie je tussen 15.30 en 18.00 uur een heleboel hulpverleningsvoertuigen met zwaailichten in Horst, Sevenum, Maasbree of bij het VieCuri in Venlo? Dan gaat het waarschijnlijk om de Blue Light Ride. De hulpdiensten die deze actie organiseren, doen dit in hun vrije tijd. Natuurlijk staan we paraat voor incidenten die gebeuren tijdens deze rit.

Komen kijken?

Wil je vanmiddag naar de blauw verlichte stoet met hulpverleningsvoertuigen komen kijken? Kom dan naar een van onderstaande locaties in Horst of Maasbree, waar je van harte welkom bent om te komen zwaaien.

  • Horst – rotonde Westsingel/Stationsstraat
    15.45 uur (kan 15 min eerder of later zijn)
  • Maasbree – Rozendaal (ter hoogte van Zonneveld)
    16.00 uur (kan 15 min eerder of later zijn)

Ben je van plan langs de route te komen kijken? Weet dan dat de zwaailichten van de hulpverleningsvoertuigen ter hoogte van het crematorium in Maasbree uit gaan. Het gedeelte van het ziekenhuisterrein waar de hulpdiensten zich opstellen, is niet toegankelijk voor publiek. Dit deel van de Blue Light Ride wordt speciaal georganiseerd voor de kinderen op de kinderafdeling.

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box