Blue Light Ride: stoet van hulpdiensten zet zieke kinderen in het licht

14 december 2023
Door regio: Limburg-Noord

Op woensdag 13 december vond de tweede editie van de Blue Light Ride plaats. De Blue Light Ride wordt georganiseerd om mensen die zorg nodig hebben in de donkere dagen voor kerst letterlijk in het licht te zetten.

Op woensdag 13 december 2023 startten een groot aantal hulpverleningsvoertuigen in Reuver. Onderweg passeerden zij verschillende zorginstellingen om de bewoners te laten genieten van de blauw verlichte stoet. Uiteindelijk vertrokken de voertuigen naar het eindpunt: ziekenhuis VieCuri.

Aangekomen bij het Viecuri mocht de vijfjarige Vajén aftellen van 10 naar 0, waarna de donkere parkeerplaats voor de kinderafdeling veranderde in een zee van blauw licht. Terwijl de Molenbossen flats prachtig blauw verlicht waren, ontstaken reddingsboten op de Maas rode fakkels. Een prachtig schouwspel!

Een groot aantal voertuigen nam deel. Denk aan de ambulance, politie, brandweer, ProRail, Provincie, Defensie en Rijkswaterstaat. Allemaal voertuigen met blauw of oranje zwaailicht, die niets liever willen dan mensen die ziek zijn dat even te laten vergeten.

Het was een geslaagde tweede editie van de Blue Light Ride. Met dank aan de organisatie Viecuri, Ambulancezorg Limburg en Politie basiseenheid Horst Peel en Maas en natuurlijk alle deelnemers! Tot volgend jaar!

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box