Ben jij geknipt voor het brandweervak?

02 oktober 2023
Door regio: IJsselland

Zo… ben jij geknipt voor het brandweervak? Solliciteer dan als brandweervrijwilliger bij Brandweer IJsselland. Van onze 35 kazernes zijn er 24 op zoek naar nieuwe mensen.

Of je nu monteur, kapper, leerkracht, zorgmedewerker, akkerbouwer, engineer, vers specialist, klompenmaker, controller, inkoper, werkvoorbereider, pedicure, meubelstoffeerder, timmerman, barbier, melkveehouder, vestigingsmanager of verpleegkundige bent… werken bij de brandweer past er bijna altijd bij. Kom werken bij Brandweer IJsselland.

Wij zijn op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers voor de kazernes in Balkbrug, Bergentheim, De Krim, Dedemsvaart, Gramsbergen, Hardenberg, Ommen, Deventer, Heino, Luttenberg, Raalte, IJsselmuiden, Kampen, Zwolle, Olst, Welsum, Wijhe, Genemuiden, Giethoorn, Hasselt, Oldemarkt, Steenwijk, Vollenhove en Zwartsluis.

Jouw extra uitdaging in de buurt

Werken bij de brandweer brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Zij mogen altijd een beroep doen op jou. Je laat al het werk vallen, want iedere seconde telt en jij bent degene die het verschil kan maken. Samen met je brandweercollega’s doe je ontzettend belangrijk werk, werk om trots op te zijn.

Wat we vragen

Om te kunnen werken bij de brandweer zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. We hebben ze op een rijtje gezet:

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je woont en werkt in de buurt van de kazerne (maximaal 4 minuten afstand)
  • Je hebt een goede gezondheid en conditie
  • Je hebt minimaal vmbo werk- en denkniveau
  • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanleveren

Kom je bij ons werken?

Vul dan het sollicitatieformulier in voor 31 oktober 2023. Als we jouw sollicitatie ontvangen hebben, dan neemt de ploegleider van de betreffende kazerne contact met jou op. Er wordt een kennismakingsgesprek ingepland. Beide enthousiast? Dan word je aangemeld voor de selectiedag (eind november/begin december) op de brandweerkazerne van Zwolle Zuid.

Eerst meer informatie?

Dat kan! Op 16, 17, 18 en 19 oktober organiseren we informatieavonden. Daar geven we meer informatie over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn. De informatieavonden starten om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

  • Maandag 16 oktober in de kazerne van Ommen, Schurinkstraat 44a
  • Dinsdag 17 oktober in de kazerne van Raalte, Aakstraat 2
  • Woensdag 18 oktober in de kazerne van Zwolle-Zuid, Marsweg 39
  • Donderdag 19 oktober in de kazerne van Zwartsluis, Zomerdijk 41a
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box