Beheersbare jaarwisseling voor Brandweer Brabant-Noord

01 januari 2023
Door regio: Brabant-Noord

Brandweer Brabant-Noord is in totaal 77 keer ingezet bij incidenten tijdens de jaarwisseling. Naast de vuurwerk gerelateerde meldingen heeft de brandweer ook hulp geboden bij stormmeldingen. Er hebben zich geen voorvallen van agressie tegen brandweermensen voorgedaan.

Ondanks het natte weer van de afgelopen dagen hebben er opvallend veel brandjes plaatsgevonden in bomen en struiken. Verder had de inzet van de brandweer voornamelijk te maken met kleine brandjes zoals containerbranden.

Brand in bijgebouw Sint-Lambertuskerk Veghel

Iets na middernacht brak er brand uit in het bijgebouw van de Sint-Lambertuskerk in Veghel. De brandweer heeft het bijgebouw gecontroleerd laten uitbranden, de gevel van het pand staat nog. Bij de zorginstelling die gevestigd zit achter het bijgebouw was vannacht de stroom uitgevallen. Netbeheerder Enexis was ter plaatse om dit probleem te herstellen. Om 03.30 uur is het signaal brandmeester gegeven.

Persoon te water in ’s-Hertogenbosch

Kort voor middernacht is er een vrouw door een misstap in het water gevallen. Het incident vond plaats aan de Singelgracht in ’s-Hertogenbosch. Het duikteam van de brandweer heeft geholpen om de vrouw veilig op de kant te krijgen.

Geen agressie

Er hebben dit jaar geen voorvallen van agressie tegen brandweermensen in onze regio voorgedaan. De brandweermensen hebben ongestoord hun werk kunnen doen tijdens incidenten.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box