Autobedrijf verwoest door brand in Enschede

21 november 2022
Door regio: Twente

In de nacht van zondag op maandag 21 november is de brandweer gealarmeerd voor een brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de De Reulver in Enschede. Bij aankomst was de brand uitslaand en is opgeschaald naar zeer grote brand. Het autobedrijf wat aan de achterzijde van het pand gevestigd was, is verwoest. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Op het industrieterrein aan De Reulver in Enschede is in de nacht van zondag op maandag brand ontstaan in een bedrijfsverzamelgebouw. Het pand had een afmeting van ongeveer 35×50 meter. Aan de achterzijde van het pand was een autobedrijf gevestigd. Bij aankomst was de brand uitslaand en is opgeschaald naar zeer grote brand. De brandweer heeft ingezet op behoud van het voorste gedeelte van het pand, dit is gelukt. Het autobedrijf is verloren gegaan.

Naast de blusvoertuigen zijn ook twee redvoertuigen ingezet om de brand van boven te bestrijden. Om over voldoende bluswater te beschikken zijn tankwagens ingezet. Onze drone Argus heeft vanuit de lucht beelden gemaakt om hotspots te lokaliseren en zo de brand effectiever te bestrijden.

In de nacht was het windstil waardoor de rook recht omhoog trok. Om 05.30 uur is het sein brand meester gegeven. De brandweer is in de ochtend nog bezig met nabluswerkzaamheden. Waarschijnlijk trekt in de ochtend de wind aan, waardoor de rook naar verwachting richting de wijk Wesselerbrink trekt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box