Een terugblik op.. een drukke zomerperiode

16 september 2022
Door regio: Limburg-Noord

Na een droge en warme zomer, is het natuurbrandrisico weer op het reguliere niveau. Zowel de kans dat een natuurbrand ontstaat als de kans dat een natuurbrand snel uit de hand loopt, zijn afgenomen.

We kijken terug op een drukke periode, met veel inzetten voor de brandweer. Natuurbranden in onder andere Baarlo, Oostrum, Weert en de grote natuurbrand in De Peel. Een mooie samenwerking tussen de brandweer, natuurbeheerders, gemeenten, andere veiligheidsregio’s en verdere samenwerkingspartners.

Ook kijken we vooruit: wat kunnen we leren van deze natuurbranden? Om het de volgende keer weer iets beter te doen. Het is een continu proces om de natuur weerbaarder te maken en hiermee onbeheersbare natuurbanden te voorkomen. We hebben nog een lange weg te gaan, maar iedereen is zich bewust van de noodzaak.

Actuele natuurbrandrisico

Op www.natuurbrandrisico.nl wordt het actuele natuurbrandrisico in Nederland per veiligheidsregio weergegeven. Fase ‘regulier risico’ (1) is zoals altijd: wees voorzichtig met vuur in de natuur. Zodra er in onze regio fase ‘extra alert’ (2) geldt, voeren hulpdiensten en natuurbeheerders extra controles uit.

Natuurbrand in natuurgebied De Peel vanuit de lucht geknipt met een droneEdward-Media

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box