Vakinhoudelijk medewerker B / Manschap B - TFL

Ben jij een enthousiaste, inspirerende spin in het web met technische kennis, organisatorische ervaring en een brandweerman/vrouw in hart en nieren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bedrijfsgegevens

Wat is de Veiligheidsregio?
Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de 24 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West-Brabant te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de 24 gemeenten, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening Organisatie in de Regio) de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat in de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant deze verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Wat doet de afdeling TFL (Techniek, Facilitair en Logistiek)?
De afdeling TFL van Cluster West is verantwoordelijk voor het onderhoud van de gebouwen en het materieel voor de parate dienst binnen het verzorgingsgebied. Deze parate dienst bestaat uit 22 kazernes en ruim 400 vrijwilligers en circa 100 beroepsmedewerkers. De afdeling TFL verzorgt de facilitaire en logistieke taken binnen het cluster. Daarnaast is de afdeling TFL van Cluster West verantwoordelijk voor het taakveld kleding binnen Brandweer Midden- en West-Brabant.

Functie

Wat doe je als vakinhoudelijk medewerker B/ Manschap B in de repressieve dagdienst?

 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse c.q. inhoudelijke aansturing van de medewerkers binnen de afdeling TFL Cluster West.
 • Je monitort en stuurt op de financiële voortgang van de exploitatiebegrotingen.
 • Je bent aanspreekpunt voor ploegleiders en plaatsvervangend ploegleiders van de 24uurs-dienst en geeft mede vorm aan de dagelijkse TFL-gerelateerde werkzaamheden op de beroepsposten.
 • Je draagt actief bij aan het optimaliseren van werkprocessen en het implementeren hiervan.
 • Je adviseert met betrekking tot uitvoering en bijstelling van beleid en activiteiten binnen het taakveld.
 • Je adviseert en informeert het hoofd TFL inzake personeelsaangelegenheden.
 • Je voert overige werkzaamheden uit binnen het taakveld.
 • Je draait 1x per week een 12uurs-dienst bij de repressieve dagdienst als manschap.

Plaats in de organisatie
De werkzaamheden worden verricht onder hiërarchische verantwoordelijkheid van het afdelingshoofd TFL.

Wij vragen

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent flexibel en weet goed in te spelen op de veranderende omgeving waarin wij als brandweer ons bevinden en durft hierbij ook “out of the box” te denken. 
 • Je bent resultaatgericht vanuit een proactieve, positieve en gedreven houding.
 • Je communiceert helder, luistert goed naar anderen, bent samenwerkingsgericht en weet een hecht team te smeden. 
 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een relevante MBO-4 opleiding afgerond. 
 • Je beschikt over aantoonbare werkervaring vakinhoudelijk én in de coördinatie van werkzaamheden. 
 • Je bent communicatief vaardig zowel in woord als geschrift. 
 • Je hebt een flexibele houding, bent initiatiefrijk en kunt goed organiseren en plannen.
 • Je hebt kennis van computersoftware zoals Office 365 en materieelbeheerssystemen. 
 • Je bent een echte netwerker die bouwt aan de relatie met andere afdelingen, externe leveranciers en vakinhoudelijke netwerken.

Daarnaast beschik je minimaal over het diploma Manschap A (of Brandwacht 1e klasse). Tevens ben je in het bezit van rijbewijs B(E) en bij voorkeur ook C of bereid om dit te behalen.

Uiteraard ben je in goede lichamelijke conditie en werk je er aan om dat zo te houden. Een medische keuring (PPMO) en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.

De TFL-medewerkers opereren vanuit de drie beroepsposten in Cluster West; Roosendaal, Bergen op Zoom en Moerdijk-Haven. Voor een goede aansturing wordt van je verwacht dat je zichtbaar en aanspreekbaar bent voor de medewerkers en ploegleiders. Dit betekent dat je werkzaamheden verricht vanuit deze 3 beroepsposten.

Wij bieden

Wat bieden wij jou? 
Jouw werkomgeving is boeiend, uitdagend en dynamisch. Daarbinnen bieden wij jou uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget van 17,05%. De functie is ingedeeld in schaal 8 (maximaal € 3.376,- bruto per maand) en inpassing is afhankelijk van je vooropleiding en ervaring.

 • Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant kent geen reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.
 • Je standplaats is Roosendaal.
 • Je aanstelling is in eerste instantie voor bepaalde tijd van één jaar met de intentie om deze om te zetten naar vast.

Contactgegevens

Wil je reageren?
Wil jij meer weten over deze functie, neem dan contact op met Frans Bakx, hoofd TFL, Cluster West, telefoonnummer: 06 31 77 83 55.

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Solliciteren kan via de website van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Doe dit uiterlijk vóór 28 mei 2019.

Een assessment kan deel uitmaken van het selectieproces. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in Roosendaal op dinsdag 18 juni 2019.

Roosendaal
Laan van Brabant 16
4701 BK Roosendaal
088 2250400

Delen