Technisch medewerker Oefencentrum (2FTE)

Zie jij een uitdaging in het helpen runnen van het tofste oefencentrum van Nederland?
Wij zoeken voor het brandweer oefencentrum in Tilburg twee enthousiaste en technisch medewerkers.
Jij ziet het als een uitdaging om je bijdrage te leveren aan een succesvol oefencentrum en doet er alles aan wat in jouw vermogen ligt om van jouw werkdag een succes te maken waarbij een tevreden klant centraal staat. Klantgerichtheid en collegialiteit staan bij jou hoog in het vaandel.

Wat is de veiligheidsregio?

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de 26 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West- Brabant te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de 26 gemeenten, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen), de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat in de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant deze verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Wat doet de sector Incidentbestrijding?

De sector Incidentbestrijding richt zich op het zo efficiënt mogelijk en met de juiste kwaliteit beperken en bestrijden van (effecten) van brand. Dit doen we door ervoor te zorgen dat we vakbekwaam worden en blijven. We geven optimale uitvoering aan eigen en multidisciplinaire processen binnen de rampenbestrijding en crisisbeheersing,  waar ruimte is voor innovatie en vernieuwing. De sector Incidentbestrijding bestaat uit twee afdelingen: Planvorming & Repressie en Vakbekwaamheid.

Wat doet de afdeling Vakbekwaamheid?

De afdeling Vakbekwaamheid verzorgt brandweeropleidingen, brandweertrainingen en BHV opleidingen. De 22 mensen op de afdeling zorgen ervoor dat mensen zowel vakbekwaam worden, alsook vakbekwaam blijven. Het oefencentrum behoort ook tot de afdeling vakbekwaamheid.

Wat doet de ondersteunend medewerker?

Je bent een praktische spin in het web van het oefencentrum; voor zowel de collega’s op het oefencentrum, de brandweercollega’s die komen oefenen als de externe klanten.

Je zorgt ervoor dat de oefenmiddelen klaar staan voor gebruik, je onderhoudt materialen en voert eenvoudige reparaties uit, je ondersteunt het team van instructeurs  en je vindt het leuk om met anderen samen te werken. Je voelt je mede verantwoordelijk voor een foutloze uitvoering en je toont je een echte gastheer/-vrouw.

Wat verwachten wij van jou?

Je hebt een opleiding op MBO niveau 3 en bent opgeleid tot Manschap A. Bij voorkeur ben je in het bezit van het aanhangerrijbewijs, vrachtwagenrijbewijs en een heftruckcertificaat. Je bent een hardwerkende, betrouwbare, sterke, optimistische collega, toont eigen initiatief en je stelt alles op alles om de klant tevreden naar huis te laten gaan.  Je werkt nauw samen met de collega’s van het oefencentrum. Je bent spontaan, representatief, klantgericht en stressbestendig, daarnaast draag je bij aan een positieve en professionele sfeer op het oefencentrum.

Wat bieden wij jou?

Een werkweek van 36 uur in een leuke, collegiale en boeiende omgeving. Daarbinnen bieden wij jou uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering.  We bieden echter geen vergoeding woon-werkverkeer.

De functie is ingedeeld in salarisschaal 5 RA VMWB (max. € 2.452 ,- bruto per maand) bij een 36-urige werkweek.

De standplaats is het brandweeroefencentrum aan de Pater Geurtjensweg 3 te Tilburg.

Je werktijden plan je in overleg met de collega’s flexibel in. Je werktijden vallen in het dagvenster (7.00 - 22.00 uur) en met regelmaat op zaterdag werken vind je geen probleem.

Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd van 1 jaar bij wijze van proef. Bij goed functioneren loopt deze aanstelling door in een vaste aanstelling.

Wil je reageren?

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met het hoofd  van de afdeling Robbert Nijs. Stuur uiterlijk op 1 juli 2017 een e-mail met je motivatie en cv naar: sollicitatie@brandweermwb.nl onder vermelding van het vacaturenummer BRW-IB 2017-05.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden op 13 juli 2017 plaats. Een eventueel 2e gesprek volgt zo spoedig mogelijk daarna.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Tilburg-Vossenberg
Pater Geurtjensweg 1
5047 SL Tilburg
088-2250050

Delen