Medewerker Risicobeheersing C taakvelden Bouw en Toezicht

Houd jij van een uitdaging?

Binnen de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zoeken wij voor sector Risicobeheersing, afdeling oost, een medewerker Risicobeheersing C, taakvelden Bouw en Toezicht (36 uur). De standplaats is Tilburg, je werkgebied de hele regio.
Houd jij van een afwisselende uitdaging? Lees dan verder.

Bedrijfsgegevens

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de 26 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West-Brabant te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de 26 gemeenten, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening Organisatie in de Regio), de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat binnen de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant deze verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen, en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Wat doet de sector Risicobeheersing?

Dit is een enthousiast team van ruim 75 medewerkers dat op verschillende vlakken van brandweerzorg actief is. De sector Risicobeheersing is onderverdeeld in drie geografische afdelingen West, Midden en Oost. Daarnaast, regio breed, de afdeling Industriële Veiligheid. De werkzaamheden van Risicobeheersing bestaan voornamelijk uit advisering en toezicht in het kader van de Wabo, de Wet veiligheidsregio’s, Industriële Veiligheid, Externe Veiligheid en maatschappelijke bewustwording. Daarbij past de brandweer de uitgangspunten van "brandveilig leven" toe: integraliteit van brandveiligheid, risicobenadering, veiligheidsbewustzijn en eigen verantwoordelijkheid. Dat doet zij ten behoeve van gemeenten, provincie en omgevingsdienst, maar richt zich ook op architecten, bouwers, gebruikers van objecten en maatschappelijke instellingen en burgers.

Functie

Als medewerker Risicobeheersing heb je een adviseursrol op het gebied van risicobeheersing op de vakdisciplines Bouw, Toezicht en Gebruik. In deze functie word je in de bouw- en gebruiksfase ingezet om te adviseren voor de bouw en het toezicht op de brandveiligheid bij risicovolle gebouwen met betrekking tot onderstaande vraagstukken:

  • Wat zijn de te verwachten scenario’s die zich voor kunnen doen bij brand?
  • Kunnen de gebruikers bij brand het gebouw nog ontvluchten?
  • Is een brand voldoende beheersbaar?
  • Hoe snel is de brandontwikkeling in relatie tot de tijd om te vluchten?
  • Wat doet de constructie bij brand?

Dat doe je op een risicogerichte manier. Op basis van jouw kennis, ervaring en inzicht ben jij één van die risicobeheersers die risicogerichtheid vorm en inhoud geeft in het dagelijkse werk. Door je gesprekspartners bewust te maken van hun rol en verantwoordelijkheid weet jij dit risicogerichte advies in de praktijk te brengen.

Wij vragen

De wereld is aan het veranderen en de brandweer verandert mee. Van regel- naar risicogericht, maar ook van overheidsorgaan naar gesprekspartner/participant in veiligheid. Dit vraagt om 21e-eeuwse vaardigheden zoals zelfregulering, kritisch-, probleemoplossend en creatief denken. Samenwerken en effectief communiceren vormen je tweede natuur. Je staat sterk in je schoenen en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
Naast gebruikelijke werkwijzen, zie en benut jij kansen om brandveiligheid aan de man te brengen. Je gebruikt hiervoor je netwerk en deinst niet terug om voor grotere groepen te spreken.
Je hebt een afgerond SBP opleiding of gelijkwaardig en een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Aangevuld met kennis en ervaring op het vakgebied Risicogerichtheid/Bewustwording brandveiligheid/Advisering en Toezicht Wabo (Bouw en Gebruik). Natuurlijk ben je in het bezit van een rijbewijs B.

Wij bieden

Werken bij Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant betekent onderdeel zijn van een bijzondere en ambitieuze organisatie. Wij lopen voorop als het gaat om veiligheid in de regio. Wij groeien in slagvaardigheid, wij staan voor professionaliteit, wij zijn zichtbaar en sterk in samenwerking met partners én burgers. In de praktijk werken we aan continue verbetering en dat doen we met elkaar.

Werken bij Veiligheidsregio Midden-en West-Brabant betekent dat je, gebruikmakend van jouw talent, in welke functie dan ook, een unieke maatschappelijke bijdrage levert aan de veiligheid in de regio.
Daarbij bieden we een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden aan zoals:

  • een vaste aanstelling (na een jaar voldoende functioneren);
  • een bruto salaris tussen de € 2.591,- en € 3.805,- bruto per maand (schaal 9 CAR-UWO);
  • een Individueel Keuze Budget (van 16,3% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden zoals extra pensioen, een onbelaste kilometervergoeding, vergoeding studiekosten, aanschaf fiets, of extra vakantie-uren;
  • een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering.

Contactgegevens

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Menno Roelofs, afdelingshoofd Risicobeheersing, afdeling Oost (telefoonnummer 06 - 519 252 40).
Je kunt je belangstelling kenbaar maken door een korte motivatie met CV in te zenden. Doe dit vóór 30 april a.s. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 8 mei. Houd deze datum alvast vrij in je agenda!

Solliciteer via de website van Veiligheidsregio MWB

Tilburg-Centrum
Fabriekstraat 34
5038 EN Tilburg
088-2250100

Delen