Medewerker Risicobeheersing C, Taakveld Bouwen en Brandveilig gebruik

Houd jij van een goed gesprek?

Binnen de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zoeken wij voor de sector Risicobeheersing een nieuwe collega voor het specialisme Bouwen en Brandveilig Gebruik (36 uur). De standplaats is Bergen op Zoom en je werkgebied kan de hele regio Midden- en West-Brabant betreffen. Houd jij van een uitdagende en afwisselende job? Lees dan verder.

Wat is de veiligheidsregio?

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de 24 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West-Brabant te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de gemeenten, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening Organisatie in de Regio), de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat binnen Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant deze verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen, en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Wat doet de sector Risicobeheersing?

Wij zijn een enthousiast team van 75 medewerkers dat op verschillende vlakken van brandweerzorg actief is. De werkzaamheden van Risicobeheersing bestaan voornamelijk uit advisering in het kader van de Wabo, de Wet veiligheidsregio’s, Industriële Veiligheid, Externe Veiligheid en maatschappelijke bewustwording. Daarbij past de brandweer de uitgangspunten van "brandveilig leven" toe: integraliteit van brandveiligheid, risicobenadering, veiligheidsbewustzijn en eigen verantwoordelijkheid. Dat doet zij ten behoeve van gemeenten, provincie en omgevingsdienst, maar richt zich ook op architecten, bouwers, gebruikers van objecten, maatschappelijke instellingen en burgers.

Wat doet de medewerker Risicobeheersing?

Als medewerker Risicobeheersing heb je een adviseursrol op het gebied van risicobeheersing. In basis op de vakdiscipline Bouwen en Brandveilig Gebruik, maar je bent zeker ook allround inzetbaar. In deze functie ga je onder andere:

  • Netwerken en samenwerkingsverbanden realiseren om vroegtijdig op de hoogte te zijn en te worden betrokken bij nieuwe ontwikkelingen binnen je werkveld.
  • Naast regelgericht adviseren in de ontwerp- en bouwfase ga je ook risicogericht te werk. Op basis van jouw kennis, ervaring en inzicht kan je brandveiligheidsvraagstukken vertalen naar risico’s, scenario’s en kan je adviseren over beheersmaatregelen en brandveiligheid. Dit doe je door je (nieuwe) partners aan de voorkant te betrekken en bewust te maken van hun rol en verantwoordelijkheid.
  • Ervoor zorgen dat jouw risicogerichte advies in de praktijk wordt vertaald naar een meer brandveilige omgeving.
  • Daarnaast werk je mee aan andere taken van het team die bijdragen aan de fysieke veiligheid binnen onze regio.

Wat verwachten wij van jou?

De wereld is aan het veranderen en de brandweer verandert mee. Van regel- naar risicogericht, maar ook van overheidsorgaan naar gesprekspartner/participant in veiligheid. Dit vraagt om vaardigheden zoals zelfregulering, kritisch, probleemoplossend en creatief denken. Samenwerken en effectief communiceren vormen je tweede natuur. Je staat sterk in je schoenen; je bent flexibel als het kan en vasthoudend als het moet.

Naast gebruikelijke werkwijzen, zie en benut jij kansen om brandveiligheid aan de man te brengen. Je gebruikt hiervoor je netwerk en deinst er niet voor terug om voor grotere groepen te spreken.

Je bent in het bezit van een HBO diploma bouwkunde of hebt op dit vakgebied voldoende aantoonbare kennis in opgedaan. Je hebt bij voorkeur een afgeronde Specialist Brandpreventie (SBP) opleiding of bent bereid deze te volgen. Om de functie goed te kunnen uitvoeren vragen we bouwkundig inzicht en kennis en ervaring met risicogericht adviseren gericht op bewustwording van brandveiligheid. Natuurlijk ben je in het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden wij jou?

Werken bij Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant betekent onderdeel zijn van een bijzondere en ambitieuze organisatie. Wij lopen voorop als het gaat om veiligheid in de regio. Wij groeien in slagvaardigheid, wij staan voor professionaliteit, wij zijn zichtbaar en sterk in samenwerking met partners én burgers. In de praktijk werken we aan continue verbetering en dat doen we met elkaar.

Werken bij Veiligheidsregio Midden-en West-Brabant betekent dat je, gebruikmakend van jouw talent, in welke functie dan ook, een unieke maatschappelijke bijdrage levert aan de veiligheid in de regio.

We bieden je een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden aan zoals:

  • een vaste aanstelling (na een jaar voldoende functioneren );
  • een bruto salaris tussen de € 2.702,- en € 3.968,- bruto per maand (schaal 9 CAR-UWO);
  • een Individueel Keuze Budget (van 17,05% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden zoals extra pensioen, een onbelaste kilometervergoeding, vergoeding studiekosten, aanschaf fiets, of extra vakantie-uren;
  • een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering.
  • een vergoeding voor zakelijke dienstreizen. 

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Henny Sijbring, afdelingshoofd Risicobeheersing. Dat kan telefonisch: 06-13864726 of per mail: henny.sijbring@brandweermwb.nl Let op: gebruik dit mailadres niet om je sollicitatie in te sturen.

Solliciteren?

Graag! Solliciteren kan via de website van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Doe dit vóór 6 april 2020. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 16 april 2020. Houd deze datum alvast vrij in je agenda!

Een psychologisch onderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Bergen op Zoom
Havenplein 1
4612 RZ Bergen op Zoom
088 225 01 00

Delen