Medewerker Risicobeheersing C taakvelden Bouw, Toezicht en Gebruik

Bedrijfsgegevens

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de 26 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West- Brabant te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de 26 gemeenten, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening Organisatie in de Regio), de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat binnen de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant deze verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen, en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Wat doet de afdeling Risicobeheersing?

Dit is een enthousiast team van ruim 70 medewerkers dat op verschillende vlakken van brandweerzorg actief is. De sector Risicobeheersing is onderverdeeld in drie geografische gebieden: West, Midden en Oosten een afdeling Industriële Veiligheid. De werkzaamheden van Risicobeheersing bestaan voornamelijk uit advisering en toezicht in het kader van de Wabo, Industriële veiligheid, Externe veiligheid en maatschappelijke bewustwording. Daarbij past de brandweer de uitgangspunten van ‘brandveilig leven’ toe: integraliteit van brandveiligheid, risicobenadering, veiligheidsbewustzijn en eigen verantwoordelijkheid. Dat doet zij ten behoeve van gemeenten, provincie en omgevingsdienst, maar richt zich ook op architecten, bouwers, gebruikers van objecten en maatschappelijke instellingen en burgers.

Functie

Als medewerker Risicobeheersing heb je een adviseursrol op het gebied van risicobeheersing op de vakdisciplines Bouw, Toezicht en Gebruik. In deze functie word je in de bouw- en gebruiksfase ingezet om te adviseren voor de bouw en het toezicht op de brandveiligheid bij risicovolle gebouwen met betrekking tot onderstaande vraagstukken:

  • Wat zijn de te verwachten scenario’s die zich voor kunnen doen bij brand?
  • Kunnen de gebruikers bij brand het gebouw nog ontvluchten?
  • Is een brand voldoende beheersbaar?
  • Hoe snel is de brandontwikkeling in relatie tot de tijd om te vluchten?
  • Wat doet de constructie bij brand?

Dat doe je op een risicogerichte manier. Op basis van jouw kennis, ervaring en inzicht ben jij één van die risicobeheersers die risicogerichtheid vorm en inhoud geeft in het dagelijkse werk.

Wij vragen

Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt een feilloos gevoel voor verhoudingen binnen de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant en bent een goede netwerker. Je bent resultaatgericht, stressbestendig, overtuigend en beschikt over een (bestuurlijke) sensitiviteit.
Je hebt een afgeronde opleiding SBP of gelijkwaardig en een HBO werk- en denkniveau met aanvullende kennis en ervaring op het vakgebied (Risicogerichtheid/Bewustwording brandveiligheid/Advisering en Toezicht Wabo (Bouw en gebruik).
Je hebt de benodigde computerkennis en ervaring met Windows. Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wij bieden

Werken bij Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant betekent onderdeel zijn van een bijzondere en ambitieuze organisatie. Wij lopen voorop als het gaat om veiligheid in de regio. Wij groeien in slagvaardigheid, wij staan voor professionaliteit, wij zijn zichtbaar en sterk in samenwerking met partners én burgers. In de praktijk werken we aan continue verbetering en dat doen we met elkaar.

Werken bij Veiligheidsregio Midden-en West-Brabant betekent dat je, gebruik makend van jouw talent, in welke functie dan ook, een unieke maatschappelijke bijdrage levert aan de veiligheid in de regio.
Daarbij bieden we een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden aan zoals:

  • een vaste aanstelling (na een jaar voldoende functioneren);
  • een bruto salaris tussen de € 2.527,- en € 3.712,- bruto per maand (schaal 9 CAR-UWO);
  • een Individueel Keuze Budget (van 16,3% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden zoals extra pensioen, een onbelaste kilometervergoeding, vergoeding studiekosten, aanschaf fiets, of extra vakantie-uren;
  • een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering.

Contactgegevens

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Mark van der Kaap, afdelingshoofd risicobeheersing, cluster West (tel.nr: 06-270 288 81). Je kunt je belangstelling kenbaar maken door een korte motivatie met CV in te zenden. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 10 mei 2017. Houd deze datum alvast vrij in je agenda!

Reageren

Solliciteren kan via de vacature pagina van Veiligheidsregio MWB vrmwb.nl

Team Roosendaal
Laan van Brabant 16
4701 BK Roosendaal
088 2250400
Wij gebruiken cookies