Medewerker Risicobeheersing C

Binnen de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zoeken wij voor de sector Risicobeheersing een nieuwe collega voor het taakveld “Toezicht brandveilig gebruik” (36 uur). De standplaats is Tilburg, je werkgebied de hele regio Midden- en West-Brabant. Houd jij van een afwisselende job? Lees dan verder.

Bedrijfsgegevens

Wat is de Veiligheidsregio? 
De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de 24 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West-Brabant te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de 24 gemeenten, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening Organisatie in de Regio), de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat binnen de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant deze verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen, en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Wat doet de sector Risicobeheersing? 
We zijn een enthousiast team van 75 medewerkers dat op verschillende vlakken van brandweerzorg actief is. De werkzaamheden van Risicobeheersing bestaan voornamelijk uit advisering in het kader van de Wabo, de Wet veiligheidsregio’s, Industriële Veiligheid, Externe Veiligheid en maatschappelijke bewustwording. Daarbij past de brandweer de uitgangspunten van "brandveilig leven" toe: integraliteit van brandveiligheid, risicobenadering, veiligheidsbewustzijn en eigen verantwoordelijkheid. Dat doet zij ten behoeve van gemeenten, provincie en omgevingsdienst, maar richt zich ook op architecten, bouwers, gebruikers van objecten en maatschappelijke instellingen en burgers.

Functie

Wat doet de medewerker Risicobeheersing? 
Als medewerker Risicobeheersing heb je een adviseursrol op het gebied van risicobeheersing op de vakdiscipline Toezicht brandveilig gebruik. In deze functie word je in de gebruiksfase ingezet om te adviseren op de brandveiligheid bij risicovolle gebouwen met betrekking tot onderstaande vraagstukken:

  • Wat zijn de te verwachten scenario’s die zich voor kunnen doen bij brand?
  • Kunnen de gebruikers bij brand het gebouw nog ontvluchten?
  • Is een brand voldoende beheersbaar?
  • Hoe snel is de brandontwikkeling in relatie tot de tijd om te vluchten?
  • Wat doet de constructie bij brand?

Dat alles doe je op een risicogerichte manier. Op basis van jouw kennis, ervaring en inzicht ben jij één van die risicobeheersers die risicogerichtheid vorm en inhoud geeft aan het dagelijkse werk. Door je gesprekspartners bewust te maken van hun rol en verantwoordelijkheid, zorg jij ervoor dat dit risicogerichte advies in de praktijk wordt vertaald naar een meer brandveilige omgeving.

Wij vragen

Wat verwachten wij van jou? 
De wereld is aan het veranderen en de brandweer verandert mee. Van regel- naar risicogericht, maar ook van overheidsorgaan naar gesprekspartner/participant in veiligheid. Dit vraagt om vaardigheden zoals zelfregulering, kritisch, probleemoplossend en creatief denken. Samenwerken en effectief communiceren vormen je tweede natuur. Je staat sterk in je schoenen en hebt geen 9 tot 17 mentaliteit.

Naast gebruikelijke werkwijzen, zie en benut jij kansen om brandveiligheid aan de man te brengen. Je gebruikt hiervoor je netwerk en deinst er niet voor terug om voor grotere groepen te spreken.

Je bent in het bezit van minimaal een HBO diploma en hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding Specialist Brandpreventie (SBP) of je bent bereid deze te volgen. Om de functie goed te kunnen uitvoeren vragen we bouwkundig inzicht en kennis en ervaring met Risicogerichtheid / Bewustwording brandveiligheid / Advisering Wabo (Bouw en Gebruik). Natuurlijk ben je in het bezit van rijbewijs B.

Wij bieden

Wat bieden wij jou? 
Werken bij Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant betekent onderdeel zijn van een bijzondere en ambitieuze organisatie. Wij lopen voorop als het gaat om veiligheid in de regio. Wij groeien in slagvaardigheid, wij staan voor professionaliteit, wij zijn zichtbaar en sterk in samenwerking met partners én burgers. In de praktijk werken we aan continue verbetering en dat doen we met elkaar.

Werken bij Veiligheidsregio Midden-en West-Brabant betekent dat je, gebruikmakend van jouw talent, in welke functie dan ook, een unieke maatschappelijke bijdrage levert aan de veiligheid in de regio. We bieden je een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden aan zoals: 

  • een vaste aanstelling (na een jaar voldoende functioneren); 
  • een bruto salaris tussen de € 2.591,- en € 3.805,- bruto per maand (schaal 9 CAR-UWO);
  • een Individueel Keuze Budget (van 17,05% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden zoals extra pensioen, een onbelaste kilometervergoeding, vergoeding studiekosten, aanschaf fiets, of extra vakantie-uren; 
  • een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering.

Contactgegevens

Wil je reageren? 
Wil je meer weten over deze functie neem dan contact op met Menno Roelofs, afdelingshoofd Risicobeheersing Tilburg (06-51925240). Solliciteren kun je via de website van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Doe dit vóór 13 mei 2019. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 22 mei 2019. Houd deze datum alvast vrij in je agenda!

Tilburg-Centrum
Fabriekstraat 34
5038 EN Tilburg
088-2250100

Delen