Medewerker risicobeheersing C, taakveld toezicht brandveilig gebruik

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zoekt, voor de sector Risicobeheersing, een nieuwe collega voor het taakveld Toezicht Brandveilig Gebruik (36 uur, 32 uur is zeker bespreekbaar).
De standplaats is Breda, je werkgebied de hele regio Midden- en West-Brabant.
Vacature nummer:
Onderdeel: VMWB - Brandweer - Risicobeheersing
Reageer vóór: 06-08-2018

Bedrijfsgegevens

Houd jij van een afwisselende job? Lees dan verder.
De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de 26 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West-Brabant te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de 26 gemeenten, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening Organisatie in de Regio), de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat binnen de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant deze verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen, en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Functie

Wat doet de sector Risicobeheersing?
We zijn een enthousiast team van 75 medewerkers dat op verschillende vlakken van brandweerzorg actief is. De werkzaamheden van Risicobeheersing bestaan voornamelijk uit advisering en toezicht in het kader van de Wabo, de Wet veiligheidsregio’s, Industriële Veiligheid, Externe Veiligheid en maatschappelijke bewustwording. Daarbij past de brandweer de uitgangspunten van "brandveilig leven" toe: integraliteit van brandveiligheid, risicobenadering, veiligheidsbewustzijn en eigen verantwoordelijkheid. Dat doet zij ten behoeve van gemeenten, provincie en omgevingsdienst, maar richt zich ook op architecten, bouwers, gebruikers van objecten en maatschappelijke instellingen en burgers. Als medewerker Risicobeheersing heb je een adviseursrol op het gebied van risicobeheersing op de vakdiscipline Toezicht Brandveilig Gebruik. In deze functie word je in de gebruiksfase ingezet om te adviseren op de brandveiligheid bij risicovolle gebouwen met betrekking tot onderstaande vraagstukken:

 • Wat zijn de te verwachten scenario’s die zich voor kunnen doen bij brand?
 • Kunnen de gebruikers bij brand het gebouw nog ontvluchten?
 • Is een brand voldoende beheersbaar?
 • Hoe snel is de brandontwikkeling in relatie tot de tijd om te vluchten?
 • Wat doet de constructie bij brand?

Dat doe je op een risicogerichte manier. Op basis van jouw kennis, ervaring en inzicht ben jij één van die risicobeheersers die risicogerichtheid vorm en inhoud geeft in het dagelijkse werk. Door je gesprekspartners bewust te maken van hun rol en verantwoordelijkheid, zorg jij ervoor dat dit risicogerichte advies in de praktijk wordt vertaald naar een meer brandveilige omgeving.

Wij vragen

Wat verwachten wij van jou?
De wereld is aan het veranderen en de brandweer verandert mee. Van regel- naar risicogericht, maar ook van overheidsorgaan naar gesprekspartner/participant in veiligheid. Dit vraagt om 21-eeuwse vaardigheden zoals zelfregulering, kritisch, probleemoplossend en creatief denken. Samenwerken en effectief communiceren vormen je tweede natuur. Je bent vrolijk en staat sterk in je schoenen.
Naast gebruikelijke werkwijzen, zie en benut jij kansen om brandveiligheid aan de man te brengen. Je gebruikt hiervoor je netwerk en deinst er niet voor terug om voor grotere groepen te spreken.
Je hebt een afgeronde SBP opleiding of gelijkwaardig en een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau, aangevuld met kennis en ervaring op het vakgebied Risicogerichtheid / Bewustwording brandveiligheid / Advisering en Toezicht Wabo (Bouw en Gebruik). Natuurlijk ben je in het bezit van rijbewijs B.

Wij bieden

Wat bieden wij jou?
Werken bij Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant betekent onderdeel zijn van een bijzondere en ambitieuze organisatie. Wij lopen voorop als het gaat om veiligheid in de regio. Wij groeien in slagvaardigheid, wij staan voor professionaliteit, wij zijn zichtbaar en sterk in samenwerking met partners én burgers. In de praktijk werken we aan continue verbetering en dat doen we met elkaar. Werken bij Veiligheidsregio Midden-en West-Brabant betekent dat je, gebruikmakend van jouw talent, in welke functie dan ook, een unieke maatschappelijke bijdrage levert aan de veiligheid in de regio. We bieden je een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden aan zoals:

 • een vaste aanstelling (na een jaar voldoende functioneren);
 • een bruto salaris tussen de € 2.591,- en € 3.805,- bruto per maand (schaal 9 CAR-UWO);
 • een Individueel Keuze Budget (van 16,3% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden zoals extra pensioen, een onbelaste kilometervergoeding, vergoeding studiekosten, aanschaf fiets, of extra vakantie-uren;
 • een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering.
  Contactgegevens

Contactinformatie

Wil je meer weten over deze functie, stuur dan een mailberichtje naar Judy Bergwerff, afdelingshoofd Risicobeheersing Midden.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook. Je kunt je belangstelling kenbaar maken door een korte motivatie en CV in te zenden middels deze link. Doe dit vóór 6 augustus.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 24 augustus. Houd deze datum alvast vrij in je agenda!

Breda
Tramsingel 71
4814 AC Breda
088 225 01 00

Delen