Manschap (Dagdienst) (4-FTE)

Houd jij van een uitdaging?

Wij zoeken manschappen (4-fte) voor de repressieve dagdienst. Is deze uitdaging iets voor jou? Lees dan verder.

Wat is de Veiligheidsregio?

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de 26 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West- Brabant te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de 26 gemeenten, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen), de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat in de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant deze verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Wat doet de Brandweer?
Brandweer Midden- en West-Brabant omvat, naast de sectoren Risicobeheersing, Incidentbestrijding en Crisisbeheersing, vijf (geografische) clusters waarbinnen men zich bezighoudt met de voorbereiding op en de uitvoering van de brandweerzorg. Bovendien is aan elk cluster één of meer brand- en/of hulpverleningsspecialisme toebedeeld. Deze vacature geldt voor cluster Midden.

Wat doe je als manschap?

Je kunt je werkzaamheden onderscheiden in een ‘warme’ en een ‘koude’ kant.

Warm
Op diverse werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur vervul je een uitrukfunctie bij de repressieve dienst. Je treedt op als manschap bij repressieve inzetten vanuit de kerntaken; brand, THV, IBGS en waterongevallen.

Koud
Je verricht (ondersteunende) werkzaamheden vanuit verschillende aandachtsgebieden binnen cluster Midden. Afhankelijk van je opleiding, kennis en vaardigheden bestaan deze uit:

  • Uitvoerende TFL (techniek, facilitair, Logistiek) werkzaamheden. Bestaande uit 1ste en 2de echelons onderhoudswerkzaamheden op het gebied van gebouw, voertuigen, bepakking, Pbm`s en ademlucht.
  • Uitvoerende werkzaamheden vanuit de afdeling operationele voorbereiding waaronder digitale bereikbaarheidskaarten.
  • Administratieve- en alle voorkomende werkzaamheden.

Hiertoe onderhoud je de nodige contacten met collega’s (beroeps en vrijwillig).

Plaats in de organisatie?

De werkzaamheden worden verricht onder hiërarchische verantwoordelijkheid van het Hoofd Repressie.

Wat verwachten wij van jou?
Je hebt affiniteit met voertuigen en materiaal en hebt ervaring in een vergelijkbare functie. Je bent in staat om op een goede manier met je collega’s je werkzaamheden te verrichten. Je hebt affiniteit met één van de bovengenoemde koude werkzaamheden. Dit blijkt uit een relevante afgeronde opleiding. Je bent zelfstandig, daadkrachtig, resultaatgericht, accuraat, integer en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Van nature ben je gericht op samenwerken en beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast beschik je over de opleiding tot minimaal manschap A of brandwacht 1e klasse. Je bent in het bezit van rijbewijs B(E) en bij voorkeur ook C of bereid om dit te behalen. Uiteraard ben je verantwoordelijk voor je eigen geoefendheid, fitheid en persoonlijke ontwikkeling. Een aanstellingskeuring en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Wat bieden wij jou?
Je werkomgeving is boeiend, uitdagend en dynamisch. Daarbinnen bieden wij jou uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld in schaal 6 max. € 2.729,- bruto per maand en inpassing is afhankelijk van je vooropleiding en ervaring. Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 16,3% van het bruto jaarsalaris (IKB: bestaande uit 8% vakantiegeld, 6% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% bovenwettelijk verlof), een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering (bij deelname collectieve verzekering). Het gaat om een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband. De standplaats is Waalwijk. De 4 vacatures worden gelijktijdig geworven en er bestaat de mogelijkheid dat deze gefaseerd in 2018 in dienst worden genomen.  

Wil je reageren?

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Peter Rosenbrand, Hoofd Repressie, Cluster Midden (06-50 66 14 92)

Wil je solliciteren? Dat kan via onze website www.veiligheidsregiomwb.nl. Upload vóór 19 januari aanstaande je motivatie en CV.

De brievenselectie zal plaatsvinden in week 4 (22 tot en met 26 januari 2018) en de gesprekken worden gevoerd op 20 februari 2018. De gesprekken worden ingevuld door middel van een speeddate, waarin je jezelf in 15 minuten mag pitchen (in korte tijd jezelf presenteren).

Een mogelijk tweede gesprek of arbeidsvoorwaardengesprek volgt op 22 februari 2018.

Waalwijk
Hertog Janstraat 5
5141 KJ Waalwijk
088- 2250650

Delen