Manschap C 24-uursdienst

Brandweer Midden- en West- Brabant is op zoek naar manschappen C in algemene 24-uursdienst met als voorlopige standplaats beroepspost Moerdijk-Haven. Moerdijk-Haven is een brandweerpost die in samenwerking met de partners op industrieterrein Moerdijk een adequate brandweerzorg op het complexe industrie- en haventerrein te waarborgen.

Bedrijfsinformatie

Brandweer Midden- en West-Brabant maakt deel uit van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Dit is een samenwerkingsverband tussen de 26 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West-Brabant te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de 26 gemeenten, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen), de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat in Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant deze verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Functieomschrijving

Als beroeps in de 24-uursdienst heb je naast de basistaken zoals brandbestrijding en technische hulpverlening een aantal specialistische taken. Voor beroepspost Moerdijk-Haven zijn deze afgestemd op het aanwezige specialistische materieel en specifiek gericht op de mogelijke scenario’s. Het werk zal hoofdzakelijk gericht zijn op industriële incidentbestrijding, rekening houdend met de preparatieve en preventieve getroffen voorzieningen.

Wat doet de afdeling Parate Dienst?

De afdeling Parate dienst houdt zich bezig met de feitelijke bestrijding van een incident of ramp. Het gaat hierbij om het redden van mensen, blussen van branden, bestrijden van waterongevallen, meten van gevaarlijke stoffen, etc. De uitrukposten gelegen in Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Tilburg Vossenberg, Tilburg Centrum en Moerdijk-Haven beschikken over een beroepsbezetting die 24 uur per dag aanwezig is. Zoals elke uitrukpost in regio Midden- en West-Brabant bestrijken zij hun eigen primaire verzorgingsgebied met betrekking tot de basis brandweerzorg. Zo nodig wordt elkaar onderling assistentie verleend. Tevens beschikken de beroepsposten over specialismen zoals duiken, gaspak en het bedienen van speciale voertuigen en apparatuur. Bijzonder specialisme voor de post Moerdijk-Haven is de industriële brandbestrijding. Hiervoor is op de post een schuimblusvoertuig, standaard tankautospuit, industriële tankautospuit en hoogwerker ter beschikking.

Functie-eisen

Je hebt bij voorkeur een opleiding Industriële brandbestrijding en hebt aantoonbare ervaring in de procesindustrie. Minimaal heb je een technische achtergrond of aantoonbare technische vaardigheden op een van de volgende gebieden: procestechniek, werktuigbouw, installatietechniek of autotechniek.
Je bent in het bezit van tenminste rijbewijs B, het bezit daarnaast van rijbewijs C is een pre. Je kunt omgaan met stressvolle situaties, bent een teamplayer maar kunt daarnaast zelfstandig werken. Verder ben je daadkrachtig, integer, probleemoplossend, en bezit een prima conditie.

Je hebt een MBO-3 werk- en denkniveau. Het hebben van brandweerdiploma’s is een pre. Je beschikt over goede mondelinge en didactische vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Een aanstelling in algemene dienst in een werkomgeving die boeiend, uitdagend en dynamisch is. Daarbinnen bieden wij jou uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld in schaal 7 en afhankelijk van opleiding en ervaring wordt u geplaatst in een aanloopschaal.
De Veiligheidsregio wil meer flexibiliteit realiseren, daarom wisselen medewerkers regelmatig van Afdeling. U moet er dan ook rekening mee houden dat u op enig moment binnen de regio overgeplaatst kunt worden.

Selectieprocedure

Een assessment en een sporttest maken deel uit van de selectieprocedure.

Contactinfo

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Eric van Zundert, Hoofd Repressie Cluster West (06-51510855).

Heb je interesse in deze functie, solliciteer dan vóór 18 januari 2019 via de website van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De sport- en vaardigheidstestdag staat gepland op 24 januari 2019, waarna de verdere selectie zal plaatsvinden.

Moerdijk Haven
Plaza 21
4782 SL Moerdijk
088 2250700

Delen