Manschap B / Dagdienst TFL

Wij zoeken een brandweerman/vrouw met een technische achtergrond. Als medewerker van de repressieve dagdienst verricht je repressieve en TFL- (Techniek, Facilitair en Logistiek) werkzaamheden. Primair ben je gericht op operationele werkzaamheden ten behoeve van incidentbestrijding. Daarnaast houd je je bezig met de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden aan brandweervoertuigen en materieel. Jij bent breed inzetbaar op het gebied van techniek in het cluster West (dit zijn de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Steenbergen, Woensdrecht). In dagdienst ben je inzetbaar bij de parate (24-uurs)-dienst.

Je bent flexibel, daadkrachtig, een teamplayer, beschikt over goede communicatieve vaardigheden, hebt de juiste drive en gaat voor het beste resultaat.

Is deze uitdaging iets voor jou? Lees dan verder.

Wat is de veiligheidsregio?

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de 26 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West- Brabant te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de 26 gemeenten, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen), de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat in de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant deze verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Wat doe je als Manschap B?

Op diverse werkdagen vervul je een uitrukfunctie bij de repressieve dienst. Je voert hierbij operationele werkzaamheden uit ten behoeve van incidentbestrijding. Het gaat hierbij om brandbestrijding, technische hulpverlening, incidenten met gevaarlijke stoffen, etc. Daarnaast werk je aan de dagelijkse inzetbaarheid van het materieel.

Als echte techneut ben je natuurlijk regelmatig op de werkvloer bezig met het verhelpen van storingen en vooral ook actief met het voorkomen daarvan. Hiertoe onderhoud je de nodige contacten met collega’s (beroeps en vrijwillig). Ook registreer je op kantoor nauwkeurig de staat van het materieel en het onderhoud zodat de keuringen en onderhoudsbeurten ruim van tevoren ingepland kunnen worden en de organisatie niet voor onaangename verassingen komt te staan. Je bewaakt dus mede de inzetbaarheid van de voertuigen en het materieel van de kazernes.

De afdeling TFL van cluster West is verantwoordelijk voor het draaiend houden van de gebouwen en het materieel voor de parate dienst binnen het verzorgingsgebied. Deze parate dienst bestaat uit 22 kazernes en ruim 400 vrijwilligers, alsmede 100 personen beroepspersoneel. Vanuit de dagdienst repressie, werk je bij de afdeling TFL (Techniek, Facilitair en Logistiek).

Wat verwachten wij van jou?

Je hebt affiniteit met voertuigen en materieel en werkervaring in een vergelijkbare functie.
Je bent in staat om op een goede manier met je collega’s je werkzaamheden te verrichten, waarbij je open staat voor hun wensen en vragen.

Je bent technisch, zelfstandig, daadkrachtig, resultaatgericht en hebt geen 9-tot-5-mentaliteit.
Je hebt een relevante technische opleiding afgerond (bijvoorbeeld motorvoertuigentechniek of werktuigbouwkunde). Daarnaast beschik je over de opleiding tot minimaal Manschap A of Brandwacht 1e klasse. Tevens ben je in het bezit van rijbewijs B(E) en bij voorkeur ook C of bereid om dit te behalen. Je bent stressbestendig en van nature gericht op samenwerking. Verder ben je daadkrachtig, integer, probleemoplossend en beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Uiteraard ben je in goede lichamelijke conditie en werk je er aan om dat zo te houden.

Een medische keuring (PPMO) en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Wat bieden wij jou?

Je werkomgeving is boeiend, uitdagend en dynamisch. Daarbinnen bieden wij jou uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

  • Een vaste aanstelling na een jaar goed functioneren;
  • Een bruto salaris van minimaal € 1.818,00 en maximaal € 2.729,00 per maand (schaal 6
    van de CAR UWO)
  • Een individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je salaris dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden zoals extra pensioen, een onbelaste kilometervergoeding, vergoeding studiekosten, aanschaf fiets of extra vakantie-uren.
  • Een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering
  • Veiligheidsregio MWB kent geen reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.

Je standplaats is Roosendaal, maar afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden werk je ook vanaf de beroepsposten Bergen op Zoom en Moerdijk-Haven.

Wil je reageren?

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant streeft er naar om een afspiegeling te zijn van de maatschappij en willen ons personeelsbestand hierop afstemmen. We zijn daarom vooral op zoek naar jongeren.

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Frans Bakx (Afdelingshoofd Techniek, Facilitair en Logistiek van Cluster West), telefoon 06 – 31 77 83 55.

Heb je interesse, solliciteer dan vóór maandag 24 september a.s. via de website van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 1 oktober 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Roosendaal
Laan van Brabant 16
4701 BK Roosendaal
088 2250400

Delen