Junior Communicatiemedewerker Social Media

Houd jij van een uitdaging?

Wij zijn op zoek naar een junior communicatiemedewerker social media. Ben jij die creativo, leef en denk jij in trending topics, clickbaits, comments en followers. Dan kan het zomaar zijn dat wij op zoek zijn naar jou!

Bedrijfsgegevens

Veiligheidsregio Midden en West-Brabant werkt hecht samen met hulpverleners, bestuurders, ondernemers en inwoners aan een veilige samenleving. We houden risico’s voorspelbaar en hanteerbaar door de samenleving erop voor te bereiden, de juiste middelen in te zetten en bij te dragen aan herstel. Dit doen wij samen met onze collega hulpverleningsdiensten & gemeenten, veiligheidspartners, 500 beroepskrachten en 1.800 vrijwillig brandweercollega’s voor 24 Midden- en West-Brabantse gemeenten en 1,2 miljoen inwoners.

Je Team

Jij bent als communicatiemedewerker werkzaam binnen de afdeling Communicatie van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Het team bestaat uit 7 mensen en maakt deel uit van het organisatieonderdeel Mens & Bedrijfsvoering van de Veiligheidsregio. Communicatie ondersteunt samen met de afdelingen Strategie & Ontwikkeling, P&O, Informatievoorziening, Financiën en Inkoop en Aanbesteding het Management van de Brandweer en de sectoren Crisisbeheersing, Incidentbestrijding en Risicobeheersing van de Veiligheidsregio bij diverse onderwerpen en projecten.

Je werk

Het team Communicatie van de Veiligheidsregio is verantwoordelijk voor concerncommunicatie (intern- en extern), risico- en crisiscommunicatie. Jouw eerste opdracht wordt het door ontwikkelen en uitvoeren van de social media strategie. Daarnaast houd je jezelf bezig met (social media) campagnes en verschillende (sociale en digitale) communicatieprojecten t.b.v. onze concerncommunicatie. Je gaat onder andere aan de slag met onze brandweervloggers, je zit aan de knoppen van onze wervingscampagne voor brandweervrijwilligers ‘parttime hero’s’, je voert werkzaamheden uit in het kader van onze content pilaren en je monitort onze sociale kanalen van zowel brandweer als Veiligheidsregio Midden- en West Brabant. En…

Jij wordt het aanspreekpunt binnen de organisatie voor al onze activiteiten op social media
Je creëert de content (teksten, foto’s, video’s), die zorgen voor de perfecte posts op het juiste moment
Jij bent up-to-date van de nieuwste ontwikkelingen van social media, en blijft nadenken of en hoe we deze kunnen toepassen binnen onze organisatie
Je analyseert en rapporteert de resultaten die we behalen op social media en stuurt eventueel bij op de strategie

Daarnaast werk je aan de invulling en uitvoering van het communicatie- en adoptietraject met betrekking tot de invoering van ons nieuwe samenwerkingsplatform ONE. ONE is een platform voor informeren, samenwerken en kennis delen gebaseerd op de standaard Office 365 functionaliteiten.

Wij vragen

 • Afgeronde MBO of HBO in de richting van Communicatie of een andere relevante opleiding
 • Kennis van en affiniteit met social media, webcare, monitoring, ervaring is een pré
 • Creatief en visueel ingesteld
 • Organisatiesensitief, zelfstandig en flexibel
 • Hands-on type dat goed meedenkt en durft te adviseren
 • Affiniteit met hulpverleningsdiensten als brandweer, ambulance en politie

Wij bieden

 • Salaris schaal 8 conform de CAR UWO gemeentepersoneel, minimaal € 2.335 en maximaal € 3.376 bruto per maand bij een fulltime aanstelling
  36-urige werkweek en flexibele werktijden
 • Individueel Keuze Budget (van 17,05% van je salaris) inzetbaar voor verlof, vakantiegeld of studie e.d.
  Interne en externe trainingen
 • een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering
 • Tijdelijke aanstelling voor de periode van twee jaar met uitzicht op vast dienstverband

Je bent vooral aan het werk vanuit locatie Doornboslaan in Breda er worden echter ook werkzaamheden elders in de regio verricht. De VR MWB kent geen reiskostenvergoeding woon/werkverkeer, wel een vergoeding zakelijke dienstreizen in voorkomende gevallen.

Contactgegevens

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan via de vacaturepagina van de website van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Je kunt direct aan de slag, de sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 32 en 33.
Heb je vragen over de functie neem dan (i.v.m. vakantie na 22 juli) contact op met Marieke van Wijk, Hoofd Communicatie, via 06 12866448.

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
Doornboslaan 225
4816 CZ Breda
088 22 50 000

Delen