Data engineer

Houd jij van een uitdaging?

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om data optimaal te benutten en daarmee het verschil te maken als het gaat om de veiligheid in de wereld om ons heen. Wil jij jezelf in deze dynamische en inspirerende omgeving verder ontwikkelen als data engineer en een sleutelrol vervullen bij het opstellen van hoogwaardige en toekomstbestendige data-architecturen en gegevenskoppelingen? Dan is deze functie de kans om je carrière een boost te geven!

Wat is Veiligheidsregio Midden- en West Brabant?

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de 24 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West-Brabant te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de 24 gemeenten, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen), de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat in de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant deze verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Wat doet de afdeling Informatisering?

De afdeling ontwikkelt en organiseert een effectieve organisatie-brede informatievoorziening en ondersteunt daarmee de visie van de regio; ‘Samenwerken aan veiligheid en veerkracht’. We hebben de activiteiten ondergebracht in drie thema’s: operationele informatievoorziening, informatiegestuurde veiligheid en slimmer samenwerken. In het bijzonder besteden wij de komende jaren aandacht aan: Landelijke ontwikkelingen zoals: De 6 “sporen” die landelijk worden uitgewerkt, zoals;

 1. Doorontwikkeling geografische informatievoorziening
 2. Informatieveiligheid
 3. Kernregistraties
 4. Landelijke ICT voorzieningen
 5. Business Intelligence
 6. Gemeenschappelijke applicaties

Intern ligt de nadruk op:

 • Data Science: het verzamelen, veredelen en analyseren van (GEO )data naar ondersteunende en voorspellende informatie
 • Het beveiligen van (big) data, gegevens en informatie.
 • Van hardware beheer naar cloud beheer. Het traditionele systeembeheer gaat verdwijnen. Goed Identity en Device management wordt steeds belangrijker. Een belangrijke ambitie is om in 2020 de volledige IT-omgeving in de Cloud te draaien en geen server-, netwerk- of databasecomponenten in een eigen datacenter te hebben. De werkplek zal volledig vanuit de Cloud worden aangeboden.
 • Innoveren met Informatie & Technologie (VR/ AR, Internet of Things en Robotisering).

Het team informatisering bestaat uit 13 medewerkers (incl. Documentaire Informatie Voorziening) en valt onder de sector Mens & Bedrijfsvoering.

Wat verwachten wij van jou:

De data engineer is een analytisch en communicatief persoon, die koppelingen kan ontwikkelen tussen systemen. Daarnaast ben je in staat om conceptueel te denken, architectuur praktisch te vertalen en begrijpelijk te duiden in concrete oplossingen. Je werkt op basis van gelijkwaardigheid en zoekt verbinding met gebruikers.

 • Een afgeronde opleiding op HBO-niveau. Bij voorkeur Informatica
 • Jij bent specialist in het ontsluiten en gebruiken van data. Je bent in staat om de datahuishouding (mede) te ontwikkelen en haar in te richten en te onderhouden.
 • Je bent in staat om duidelijk en in eenvoudige termen te communiceren met niet-deskundigen over jouw vakgebied, zowel over vormgeving als inrichting
 • Je weet alles van de technische kant van data en kunt daardoor complexe vraagstukken oplossen.
 • Je werkt nauw samen met onze interne applicatiebeheerders en eigenaren van kernregistraties
 • Jij maakt het verschil met je vakinhoudelijke kennis van Azure, API's en overige koppelingen
 • Samen met onze Enterprise architect en de strategische informatie adviseurs vorm je een sterk collectief dat de inhoudelijke regie voert over de gegevensarchitectuur (op basis van VeRA 2.0 ), de ESB en het applicatielandschap van de VR MWB.
 • Als data specialist weet je alle ins en outs van specifieke projecten en bent hiervoor vast aanspreekpunt voor consultants en developers. Door jouw achtergrond en diepgaande kennis van (JeMicrosoft) tools ben je de spin in het web omtrent data vraagstukken.
 • Een integere, accurate, flexibele, resultaat-, en samenwerkingsgerichte instelling.

Een pre is het wanneer je:

 • Kennis hebt van het veiligheidsdomein en / of de veiligheidsregio in algemene zin;
 • Beschikt over eigen vervoer. Je bent vanuit je functie regelmatig onderweg, voornamelijk in de regio.

Technische skill set

 • Ervaring met C# .NET (Core)
 • Ervaring met het opzetten van RESTful web services (Web API)
 • Ervaring met databases (SQL server)
 • Bekend met het concept ETL
 • Kennis en ervaring met design patterns en UML
 • Ervaring met source code control (bijvoorbeeld Microsoft DevOps)
 • Brede kennis van en ervaring in de IT

Een pre is het wanneer je:

 • Ervaring hebt met Azure platform, met name Azure Functions, Azure Service Bus, App services
 • Ervaring hebt met Typescript en Angular
 • Ervaring hebt met de ELK stack (elastic, kibana), Azure Data Factory of vergelijkbaar\

Wat bieden wij jou?

Je werkomgeving is boeiend, uitdagend en dynamisch. Daarbinnen bieden wij jou uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld in schaal 10 comfort de CAR UWO, minimaal € 2.795,- en maximaal €4.225,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek en flexibele werktijden. Individueel Keuze Budget (17,05% van je bruto jaarsalaris) naar keuze inzetbaar voor uitruil reiskosten, verlof, vakantiegeld of studie. Je aanstelling is tijdelijk voor 1 jaar (eindigt van rechtswege). Bij ongewijzigd beleid zal de functie een structurele invulling krijgen. De standplaats is Breda. Veiligheidsregio MWB kent geen reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.

Wil je reageren?

Je kunt reageren tot 1 maart 2019. De sollicitatiegesprekken zijn, in overleg, gepland in week 11,12 en 13. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Gerard Palma, Afdelingshoofd Informatisering via het emailadres: gerard.palma@vrmwb.nl of telnr. 06 515 87 027.

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
Doornboslaan 225
4816 CZ Breda
088 22 50 000

Delen