Bevelvoerder (Dagdienst)

Houd jij van een uitdaging?
Wij zoeken een bevelvoerder (repressieve dagdienst). Is deze uitdaging iets voor jou? Lees dan verder.

Wat is de Veiligheidsregio?
Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de 26 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West- Brabant te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de 26 gemeenten, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen), de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat in de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant deze verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Wat doet de Brandweer?
Brandweer Midden- en West-Brabant omvat, naast de sectoren Risicobeheersing, Incidentbestrijding en Crisisbeheersing, vijf (geografische) clusters waarbinnen men zich bezighoudt met de voorbereiding op en de uitvoering van de brandweerzorg. Bovendien is aan elk cluster één of meer brand- en/of hulpverleningsspecialisme toebedeeld. Deze vacature geldt voor cluster Midden.

Wat doe je als Bevelvoerder?
Je kunt je werkzaamheden onderscheiden in een “warme” en een “koude” kant.

Warm
Op diverse werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur vervul je een uitrukfunctie bij de repressieve dienst. Je treedt op als bevelvoerder bij repressieve inzetten vanuit de kerntaken; brand, THV, IBGS en waterongevallen.

Koud
Als Bevelvoerder van de repressieve dagdienst coördineer je de werkzaamheden voor de beroepsmedewerkers in de dagdienst en fungeer je als eerste aanspreekpunt. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering, de voorbereiding en nazorg van de toegewezen oefeningen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het rooster en de paraatheid van het personeel voor de repressieve dagdienst. Hiertoe onderhoud je de nodige contacten met collega’s. Je  draagt zorg voor een goede gang van zaken in de kazerne. Ten aanzien van inzetten stel je rapportages op, evalueer je inzetten en stel je verbeteringen voor.
Je bent werkzaam in cluster Midden, je participeert in projecten en je verricht zelfstandig (eenmalige) opdrachten.
Je verricht ondersteunde werkzaamheden voor operationele voorbereiding.

Wat verwachten wij van jou?
Wij zijn op zoek naar een persoon met coachende eigenschappen, die niet alleen voldoet aan de functie-eisen, maar ook flexibel is, een positieve houding heeft, die kritisch is en die aanspreekbaar, betrouwbaar, integer en collegiaal is. Je hebt werkervaring in een vergelijkbare functie en als Bevelvoerder. Bovenal moet je passie hebben voor je functie, het vak en de organisatie waarin je werkt. Je bent in staat om op een goede manier met je collega’s je werkzaamheden te verrichten, waarbij je open staat voor hun wensen en vragen. .

Je beschikt over MBO (niveau 4) werk- en denkniveau en hebt ervaring in de rol als coach. Je verstaat de kunst van het situationeel leiding geven en je hebt goede organisatorische kwaliteiten. Tevens heb je het diploma brandmeester / leergang bevelvoerder met positief resultaat afgerond en ben je in het bezit van rijbewijs B(E) en bij voorkeur ook C of bereid om dit te behalen. Uiteraard ben je verantwoordelijk voor de eigen geoefendheid, fitheid en persoonlijke ontwikkeling. Je hebt de benodigde computerkennis en ervaring met Windows.

We zijn op zoek naar een teamplayer, die individueel ook zijn/haar “mannetje” kan staan. Je durft je te onderscheiden in het team en bent van nature gericht op communiceren en samenwerken. Tot slot ben je sportief ingesteld en ben je zowel geestelijk als lichamelijk gezond.

Een aanstellingskeuring  en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Plaats in de organisatie?
De werkzaamheden worden verricht onder hiërarchische verantwoordelijkheid van het Hoofd Repressie.

Wat bieden wij jou?
Je werkomgeving is boeiend, uitdagend en dynamisch. Daarbinnen bieden wij jou uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld in schaal 7 max. € 2986,- bruto per maand en inpassing is afhankelijk van je vooropleiding en ervaring. Het salaris wordt aangevuld met een 16,3% Individueel keuze Budget (IKB: bestaande uit 8% vakantiegeld, 6% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% bovenwettelijk verlof), een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering (bij deelname collectieve verzekering). Het gaat om een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband. De standplaats is Waalwijk.

Wil je reageren?
Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Peter Rosenbrand, Hoofd Repressie, Cluster Midden (06-50 66 14 92). 

Wil je solliciteren? Dat kan via onze website www.veiligheidsregiomwb.nl Upload vóór 19 januari aanstaande je motivatie en CV.

De brievenselectie zal plaatsvinden in week 4 (22 tot en met 26 januari 2018) en de gesprekken worden gevoerd op 20 februari 2018. De gesprekken worden ingevuld door middel van een speeddate, waarin je jezelf in 15 minuten mag pitchen (in korte tijd jezelf presenteren).

Een mogelijk tweede gesprek of arbeidsvoorwaardengesprek volgt op 22 februari 2018.

Waalwijk
Hertog Janstraat 5
5141 KJ Waalwijk
088- 2250650

Delen