Beleidsadviseur

Houd jij van een uitdaging?

Wij zijn op zoek naar een beleidsadviseur voor de afdeling Strategie & Ontwikkeling. Ben jij een stevige gesprekspartner voor het management en gedreven om een bijdrage te leveren aan de beleidscyclus van onze organisatie. Dan kan het zomaar, dat wij op zoek zijn naar jou!

Wat is de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant ?

Veiligheidsregio MWB is een netwerkorganisatie. In onze regio werken 24 gemeenten, de brandweer, de politie, de Geneeskundige Hulpverlenings Organisatie in de Regio en het Openbaar Ministerie samen. Vaste samenwerkingspartners zijn de waterschappen, de GGD, de omgevingsdienst en defensie. Daarnaast hebben we een omvangrijk netwerk van partijen waarmee we samenwerken. Denk daarbij aan Rijkswaterstaat, het Rode Kruis, Essent, Brabant Water, etc.

De veiligheidsregio is ook een krachtige en gerespecteerde hulpdienst. Met onze brandweer-, crisisteams en centralisten staan wij 24/7 klaar om hulp te bieden. Wij richten ons primair op fysieke veiligheid: het voorkomen en beheersen van risico’s en het bestrijden van incidenten en crises. Samen met onze collega-hulpverleners en de gemeenten hebben we een krachtige crisisorganisatie staan. Wij beschikken over sterke diensten die snel hulp en slagkracht bieden en dat ook nog eens lang volhouden.

Voor de afdeling Strategie en Ontwikkeling zoeken wij een beleidsadviseur.

Wat ga je doen?

Op de agenda van Veiligheidsregio MWB staat een aantal thema’s die vragen om focus, integrale sturing en aandacht voor de relatie met externe partijen. De grootste uitdaging voor Veiligheidsregio MWB en haar netwerkpartners is de samenleving voorbereiden op de (ongekende) risico’s binnen onze regio door:
- het stimuleren van de redzaamheid van de samenleving;
- het bijdragen aan een veilige leefomgeving door o.a. het vergroten van veiligheid en veerkracht in specifieke gebieden en op belangrijke thema’s;
- het leveren van een hulpvaardige en slagvaardige inzet.

De veiligheidsregio wil haar regiefunctie versterken als coördinerende veiligheidspartner (én als werkgever). Dat vraagt van de afdeling Strategie en Ontwikkeling om de organisatie te blijven afstemmen op veranderingen in de samenleving en medewerkers te stimuleren in veerkracht en flexibiliteit. De afdeling Strategie en Ontwikkeling heeft daarin een richtinggevende en adviserende rol.

Als beleidsadviseur volg je ontwikkelingen, vertaal je deze naar de organisatie en initieer en ontwikkel je visie en beleid. Je adviseert managers over de wijze waarop de doelstellingen en de ambities van Veiligheidsregio MWB kunnen worden behaald. Je ontwikkelt en onderhoudt een relevant netwerk, draagt bij aan projecten en adviseert gevraagd en ongevraagd aan de diverse managementteams over brede vraagstukken en ontwikkelingen met een fundamentele uitwerking op Veiligheidsregio MWB. Als adviseur bewaak je ook de samenhang met andere adviesgebieden, projecten en processen en deel je informatie, zowel binnen als buiten de organisatie.

Welk talent zoeken wij?

Je bent een stevige en professionele gesprekspartner die kritisch is en doorvraagt. Je bent vaardig in het analyseren van ontwikkelingen en je kunt deze vertalen in beleid. Daarnaast beschik je over inzicht in bestuurlijke en ambtelijke gevoeligheden en verhoudingen. In je dagelijks werk laat je een energieke, vernieuwende en proactieve aanpak zien. Je creëert draagvlak, zet door als het even tegen zit en bent van nature gericht op samenwerking en verbinding.

Wat bieden wij jou?

Werken bij Veiligheidsregio MWB betekent onderdeel zijn van een bijzondere en ambitieuze organisatie. Wij lopen voorop als het gaat om veiligheid in de regio en groeien in slagvaardigheid. Daarnaast staan wij voor professionaliteit en zijn zichtbaar en sterk in samenwerking met partners én burgers. In de praktijk werken we samen aan continue verbetering met elkaar.

Werken bij Veiligheidsregio MWB betekent dat je, gebruikmakend van jouw talent, in welke functie dan ook, een unieke maatschappelijke bijdrage levert aan de veiligheid in de regio.
Daarbij bieden we een mooi pakket arbeidsvoorwaarden aan zoals:
• een salaris conform functieschaal 11 (afhankelijk van ervaring en opleiding - een bruto salaris tussen de € 3.348,- en € 4.859,- per maand )
• een Individueel Keuze Budget (van 17,05% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden zoals extra pensioen, een onbelaste kilometervergoeding, vergoeding studiekosten, aanschaf fiets, of extra vakantie-uren;
• een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering.

De afdeling Strategie & Ontwikkeling opereert vanuit de locaties Breda en Tilburg; de functie maakt echter dat je ook vaak op andere locaties in de regio Midden- en West-Brabant actief zult zijn en beschikt over een rijbewijs B en in het bezit bent van een auto.

Wil je reageren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 21 mei 2019. Klik hier om te solliciteren! Beschrijf in je sollicitatie je motivatie en waarom jij beschikt over de gevraagde competenties. Wil je meer weten van deze functie, neem dan contact op met Minke Verschuuren, via telefoonnummer 06-51517545. De selectiegesprekken vinden plaats op 28 en 29 mei. Deze vacature wordt in- en extern opengesteld.

Breda
Tramsingel 71
4814 AC Breda
088 225 01 00

Delen