Adviseur Risicobeheersing C

Wij zijn op zoek naar twee enthousiaste adviseurs Risicobeheersing C voor gebiedsteam RB Hart van Brabant en gebiedsteam RB Baronie.

1 fte (32-36 uur) binnen gebiedsteam Baronie met standplaats Breda of Oosterhout.
1 fte (32-36 uur) binnen gebiedsteam Hart van Brabant met standplaats Tilburg of Waalwijk.

Bedrijfsgegevens

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (Veiligheidsregio MWB) is een netwerkorganisatie. In onze regio werken 24 gemeenten, de brandweer, de politie, de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) en het Openbaar Ministerie samen. Vaste samenwerkingspartners zijn de waterschappen, de GGD, de omgevingsdienst en defensie. Daarnaast hebben we een omvangrijk netwerk van partijen waarmee we samenwerken. Denk daarbij aan Rijkswaterstaat, het Rode Kruis, de KNRM, de KBO, de Brabantse werkgeversvereniging, Essent, Brabant Water, etc.

De grootste uitdaging voor Veiligheidsregio MWB en haar netwerkpartners is de samenleving voorbereiden op de (ongekende) risico’s binnen onze regio door:

 • - Vergroten van handelingsbekwaamheid en zelfredzaamheid inwoners;
 • - Vergroten veiligheid en veerkracht in specifieke gebieden en op belangrijke thema’s;
 • - Leveren van een hulpvaardige en slagvaardige inzet.

Sector Risico- en Crisisbeheersing

Met het oog op de ontwikkelingen in de maatschappij ontwikkelt de sector RBCB zich tot een wendbare kennis- en netwerkorganisatie met een bredere risicobril ook op nieuwe risico's.

De sector RBCB beweegt mee met de sterk veranderende ontwikkelingen in de omgeving en wet- en regelgeving zoals de Omgevingswet. Er zijn twee belangrijke bewegingen waar jij aan bij kan gaan dragen, namelijk de verbreding van brandveiligheid naar fysieke veiligheid en de integratie van risico- en crisisbeheersing.

De adviseurs RB en CB zullen steeds meer in co-creatie met elkaar integraal adviseren op vraagstukken vanuit de leefomgeving. Advisering door de veiligheidsregio is klant-, risico- en situatiegericht maatwerk en wordt mede bepaald door de ambitie van gemeenten.

De sector Risico- en Crisisbeheersing kent 3 gebiedsteams Risicobeheersing, namelijk Markiezaten, Baronie en Hart van Brabant. De werkzaamheden van Risicobeheersing bestaan voornamelijk uit advisering en toezicht in het kader van omgevingsveiligheid.  Daarbij passen we de uitgangspunten van risicogericht adviseren toe: integraliteit van brandveiligheid en fysieke veiligheid, risicobenadering, veiligheidsbewustzijn en eigen verantwoordelijkheid. Dat doen we ten behoeve van gemeenten, maar we richten ons ook op architecten, bouwers, gebruikers van objecten, organisatoren van evenementen, bedrijven, maatschappelijke instellingen en burgers.

Functie

Als Adviseur Risicobeheersing C heb je een adviseursrol op het gebied van risicobeheersing. Je wordt op basis van je kwaliteiten en achtergrond binnen het gebiedsteam ingezet op bepaalde vraagstukken.

Taken die horen bij deze functie zijn onder andere:

 • Je adviseert zelfstandig over specialistische vraagstukken op het vakgebied van Risicobeheersing, en in hoofdzaak op de taakvelden Veilig Bouwen, Veilig Gebruik & Toezicht, en Omgevingsveiligheid.
 • Je controleert en toetst aan wetgeving, interne regels, verordeningen of andere informatie en geeft (deel)adviezen in de beleidsuitvoering op het vakgebied.
 • Je haalt binnen het eigen werkgebied trends en ontwikkelingen op en vertaalt deze voor de eigen producten.
 • Je neemt deel aan projecten en leidt kleinere projecten.
 • Je ontwikkelt en implementeert plannen, diensten of producten met een specialistisch karakter, daarbij rekening houdend met wensen, randvoorwaarden, mogelijkheden en het gegeven kader.
 • Je signaleert knelpunten en draagt zorg voor verbetering.
 • Je draagt zorg voor in- en externe afstemming, je bent aanspreekpunt met betrekking tot het toepassen en interpreteren van vastgesteld beleid. Je verdedigt het standpunt van de organisatie.
 • Je bent ambassadeur van de VRMWB en geeft voorlichting en informatie over het betreffende eigen vakgebied.

Profiel 

Niet jouw positie, maar jouw kennis, vaardigheden en houding maken dat anderen respect hebben voor jou en jouw adviezen. Jij bent niet zomaar een medewerker, je bent vooral een samenwerker! Jij bent je ervan bewust dat jouw meerwaarde in belangrijke mate wordt bepaald door jouw team en jouw netwerk. Jij kent de sterke punten en de valkuilen van jezelf en ook die van je collega's en je maakt gebruik van hun kwaliteiten. Het teambelang gaat altijd boven jouw eigen persoonlijke belang. Jij onderhoudt een functioneel netwerk en benut de kennis en kwaliteiten van mensen in jouw netwerk en schenkt jouw kennis en kwaliteiten ook terug aan jouw netwerk.

Als adviseur RB ga je handig om met de raakvlakken en de overlappen met collega's binnen de organisatie en met onze partners in het veiligheidsdomein. Je bent oprecht nieuwsgierig, staat open voor veranderingen, grijpt kansen en durft mogelijkheden uit te proberen en te ontdekken. Je stapt regelmatig uit je comfortzone en ervaart wat dat allemaal oplevert. Je vraagt actief en laagdrempelig feedback uit en investeert daarmee in het permanent streven naar verbetering van je adviesrol.

Zo ben en blijf je behulpzaam, deskundig en daadkrachtig!

Wij vragen

 • HBO werk- en denkniveau
 • Een succesvol afgeronde opleiding Specialist Brandpreventie of de bereidheid om deze opleiding te volgen.
 • Kennis van brandveiligheid, wetgeving en procedures op onderdelen van het betreffende terrein en het kunnen toepassen hiervan.
 • Vaardigheid in het opstellen van nota’s en adviezen.
 • Ervaring met project- en procesmatig werken.

Wij bieden

 • De functie is ingedeeld in schaal 9 max. € 4.048,- bruto per maand (36 uur) op peildatum 1 oktober 2020;
 • Een Individueel Keuze Budget (van 17,05% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden zoals extra pensioen, een onbelaste kilometervergoeding, vergoeding studiekosten, aanschaf fiets, of extra vakantie-uren;
 • Een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering. 
 • Tijd- en plaats onafhankelijk werken.
 • Je wordt nu geplaatst in het gebiedsteam RB Hart van Brabant of RB Baronie. Als dat nodig is, kun je ter ondersteuning ook in de andere gebiedsteams ingezet worden. 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur je sollicitatiebrief en CV dan uiterlijk donderdag 29 juli  2021, 12.00 uur. Solliciteer via deze link.

De vacatures worden gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. De selectiegesprekken vinden plaats op woensdag 4 augustus en donderdag 5 augustus, reserveer daarom deze data alvast in jouw agenda. Een selectie- of ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Vragen

Voor inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Annemiek Bakker, afdelingshoofd gebiedsteam RB Hart van Brabant, telefoonnummer 06-10134927 of met Menno Roelofs, afdelingshoofd gebiedsteam RB Baronie, telefoonnummer 06-51925240.  

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
Doornboslaan 225
4816 CZ Breda
088 22 50 000

Delen